Александър Ангелов с бронз от Европейското първенство по таекуон-до ITF

Водеща! aleksand-r-angelov
Александър Ангелов
Състезателят на габровския клуб „Некст“ донесе първия медал на България от Европейското първенство по таекуон-до ITF за мъже, жени, юноши, девойки, момчета и момичета, което започна в сряда в Копер, Словения.

    В шампионата на Стария континент участват над 800 състезатели от 34 държави, а страната ни се представя с 86 бойци от всички възрастови групи, водени от селекционерите Амалия Колева, Тодор Козладеров и Иво Иванов. Първенството включва дисциплините форма, спаринг, силов тест, самозащита и специална техника, като България има представители както в индивидуалните, така и в отборните надпревари.
    В първия ден от континенталния шампионат участниците демонстрирана уменията си в дисциплината форма и първото отличие за страната ни беше завоювано от Александър Ангелов. 
Възпитаникът на треньора Иво Аврамов, който е единственият представител на СК „Некст“ на първенството, се пребори за бронзовото отличие при юношите младша възраст, 1-ви дан. Габровският състезател елиминира съперници от Шотландия, Естония и Словения по пътя си към подиума.
Това може да не е единственото отличие за Ангелов от Европейското. Утре той отново ще се бори за място на почетната стълбичка в дисциплината спаринг.
Междувременно няколко състезатели на СК „Некст“ ще представят България и града ни в Европейска купа по кикбокс. Проявата е от утре до неделя в зала „Колодрума“ в Пловдив, а организатори на събитието са спортните клубове „Стар тийм“ (София) и „Бултрас“ (Пловдив), съвместно с Българската конфедерация по кикбокс и муай тай (БККМТ). Треньорът Иво Аврамов е завел в града под тепетата шестима бойци. В спор за отличията ще влязат Йордан Йорданов, Александър Йорданов, Мартин Милев, Александър Илиев, Йоан Йорданов и Георги Димитров. Това е последната Европейска купа за 2024 година от общо четири включени в календара на Световната федерация по кикбокс WAKO. Подадените заявки за участие в Пловдив са 1953 от 110 клуба и 21 държави. Срещите ще се играят на 8 татмита и 2 ринга. България ще бъде представена от 710 кикбоксьори във всички възрасти, категории и стилове. 
Състезанието ще стартира в петък от 10:00 часа с квалификации, а официалното откриване ще бъде в събота по време на полуфиналите. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни