Балкански бронзов медал за Стефания Антова

Mladite-b-lgarski-talanti-specheliha-obscho-13-medala-v-Bitolya
Младите български таланти спечелиха общо 13 медала в Битоля
Невероятно талантливата Стефания Антова донесе страхотен успех на габровското джудо.

    Възпитаничката на треньорите Георги Колев и Пламен Ангелов завоюва бронзовото отличие от Балканското първенство за юноши и девойки до 13 години, проведено в Северна Македония. 
    В зала „Боро Кърлевски“ в Битоля в спор за отличията влязоха 26 състезателки в категория до 36 килограма. Републиканската ни шампионка започна с лесна победа срещу съперничка от Босна и Херцеговина. След това Стефания се справи с джудистка от Турция, преди да отстъпи на четвъртфиналите на миналогодишната шампионка от Румъния. 
    „Информационните табла не работеха и ние не знаехме кога е двубоят є. 
продължава на стр. 2
Едва на третото повикване успяхме да се явим, тя бързаше и не беше в оптимална кондиция за срещата. Имаше и известно съдийско подпомагане към съперничката ѝ. Дадоха една незаслужена оценка на румънката и всичко това доведе до загубата“, обясни Пламен Ангелов, който беше със Стефания в Битоля. 
Още по-мотивирана Стефания спечели следващите си три двубоя в репешажите. Победи над съпернички от Гърция, Черна гора и отново Гърция я изведоха до бронзовото отличие и място на подиума. 
"Имаше известно разочарование у Стефания след загубата от румънската състезателка, защото знаеше, че е подготвена добре и беше готова за златото. Въпреки това обаче тя успя да се събере и да изиграе много силно следващите си три срещи, което ѝ донесе и бронзовото отличие", сподели още треньорът ѝ. 
Това беше второ участие на Балканиада за Стефания и първи медал за нея от такъв форум. Това е и първо отличие за габровското джудо от Балканиада при нежния пол. 
Младите български таланти спечелиха общо 13 медала в Битоля. Балкански шампиони станаха Никол Николова (32 кг), Захария Георгиева (52), Теодор Караколев (38 кг) и  Мартин Димчев (55). Сребро взеха Николай Крачунов (34) и Богомил Трайков (50), а с бронз си тръгнаха Стефания Антова (36), Мария-Магдалена Иванова (над 57), Виктор Крайнев (30), Иво Тодоров (34), Иван Антонов (46), Никола Николов (50) и Кристиян Анастасов (над 60).

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни