Инж. Петьо Василев: „Руси Пенчев е най-добрият футболист, който Габрово е имал”

Водеща!
Inzh.-Pеtto-Vasilеv:--Rusi-Pеnchеv-е-naa-dobriiat-futbolist,-kooto-е-imalo-Gabrovoo-

100 години футбол в Габрово - Петьо Василев

Инж. Петьо Василев е роден на 13 ноември 1949 г. в с. Желязковец, Разградска област. Завършва специалността „Двигатели с вътрешно горене“ в техникума в Хасково, а след това и Габровския университет. Инж. Петьо Василев е тренирал баскетбол, футбол и тенис на маса. От декември 1971 г. започва да играе в габровския футболен отбор „Чардафон-Орловец“. Има активна състезателна дейност до юли 1980 година.

- Г-н Василев, какъв е извървяният от Вас път, докато се отдадете на спорта?
- В село Желязковец, което се намира близо до гара Самуил, но там съм живял 4-5 години. Баща ми отиде да работи като сондьор във Варна и след известно време прибра и нас. Живяхме там две години, но по онова време който нямаше жителство, трябваше да напусне големия град и да отиде другаде. Тогава баща ми стана миньор в Димитровград, където завърших началното си образование. Средното си образование по специалността „Двигатели с вътрешно горене“ завърших в техникума в Хасково, след това отидох в Пловдив и оттам кандидатствах в Габровския институт.
- Откога започнахте да спортувате?
- Още докато бях пионерче в Димитровград е моята страст към спорта. Там играех баскетбол и тенис на маса. Оттогава е моята страст към спорта.
- Обикновено момчетата се насочват към футбол, а Вие към тенис на маса и баскетбол?
- О-о-о, тренирах тогава и футбол. Но тенисът на маса беше много добре развит в Димитровград. Станах дори окръжен шампион за пионери. Но след това, когато преминах в по-горната степен на обучение – средното образование, тренирах само футбол и баскетбол. Ходил съм на 4-5 републикански първенства по баскетбол в Хасково и едновременно с това играех и футбол в отбора на „Миньор“, Димитровград.

Коментирай!

За да коментирате, влезте в профила си или се регистрирйте. Ако нямате регистрация, може да се регистрирате тук. Можете директно да коментирате чрез профила си във Facebook.

0 коментара

Към началото
  1. Още от Футбол

Календар

ПОН ВТО СРД ЧЕТ ПЕТ СЪБ НЕД

Адрес "100 вести"

И това го има"

Виц на деня