Име: Стефка Бурмова
Град: Габрово
Дом. адрес: ул. "Отец Паисий" 2 - служебен
Телефон: 0886667532
Email: stefkaburmova@abv.bg

Публикации на автора

"Business & Fashion Awards" обяви „ВСК Кентавър груп“ за „Компания на годината“

Четвъртото издание на конкурса "Business & Fashion Awards" обяви „ВСК Кентавър груп“ със собственик и управител Мариана Печеян - Кръстева за „Компания на годината“ за 2019 г.

Повече...

Илиян Василев: „Футболът наистина е проста игра, но за умни хора”

На 21 септември Габрово ще отбележи 100 години организиран футбол. „100 вести“ се присъединява към юбилея със специална рубрика, в която представя легендите на габровския футбол. Досега гости в рубриката бяха Веско Ганчев, Венци Петров, Михал Михалев - Матето, Йовко Топалов - Оката, Иван Камарашев, инж. Петьо Василев, Георги Димитров, Пешко Николов, Тодор Цветков, Рачо Бараков, Александър Маринов, Петко Петков, Васил Чилов, Тодор Тодоров. Днес събеседник в „100 години футбол в Габрово“ е Илиян Василев, вратар на габровския отбор, юноши.

Повече...

Златен медал за качество QUDAL за санитарните продукти „Ideal Standard“ и „Vidima“

Със златен медал за качество QUDAL са отличени „Ideal Standard“ и „“Vidima“, съобщиха от пресцентъра на “Идеал Стандарт Видима“ АД в Севлиево.

Повече...

Пепа Сомлева: „Ние сме в изключително отровена и замърсена публична среда“

 „Ние сме в изключително замърсена и отровена публична среда, изпълнена с брутален език и неуважително отношение към медиите, институциите и гражданите, заяви в късния следобед в понеделник общинският съветник от „Будно Габрово“ Пепа Сомлева, когато габровци, призовани от нея чрез социалната мрежа Фейсбук, поставиха пред Община Габрово своите стари, скъсани и ненужни вече обувки, за да може простащината да си тръгне от властта с тях.

Повече...

Млади габровци протестираха в защита на реките

Малка група млади габровци, членове на „Риболовен клуб „Балканка“ в сряда вечерта излезе на протест на площад „Възраждане“ в защита на родните реки.

Повече...

Сашо Маринов: „Футболът ме научи да се боря за всичко ценно в живота"

На 21 септември Габрово ще отбележи 100 години организиран футбол. „100 вести“ се присъединява към юбилея със специална рубрика, в която представя легендите на габровския футбол. Досега гости в рубриката бяха Веско Ганчев, Венци Петров, Михал Михалев - Матето, Йовко Топалов - Оката, Иван Камарашев, инж. Петьо Василев, Георги Димитров, Пешко Николов, Тодор Цветков и Рачо Бараков.
Днес събеседник е Александър Маринов. Играл е в „Ангел Кънчев“ в Трявна, „Вечвой“ в Елена, „Раковски“ в Севлиево, в „Янтра“, Габрово.

Повече...

Кольо Дабков: „В Община Трявна постъпиха 2019 поетични творби за конкурса на името на Петко и Пенчо Славейкови“

До момента в Община Трявна постъпиха 2019 поетични творби на автори от цялата страна за участие в ежегодния Национален конкурс на името на Петко и Пенчо Славейкови, който се провежда под патронажа на Президента на България Румен Радев“ – информира за вестника Кольо Дабков от общината.

Повече...

Рачо Бараков: „В Габрово растат много талантливи момчета"

На 21 септември Габрово ще отбележи 100 години организиран футбол. „100 вести“ се присъединява към юбилея със специална рубрика, в която представя легендите на габровския футбол. Досега гости на „100 години футбол в Габрово“ бяха Веско Ганчев, Венци Петров, Михал Михалев - Матето, Йовко Топалов - Оката, Иван Камарашев, инж. Петьо Василев, Георги Димитров, Пешко Николов и Тодор Цветков. Днес събеседник в рубриката е Рачо Бараков. Играл е във футболните отбори на Габрово, Севлиево и Трявна. Бил е председател на ФК „Янтра“.

Повече...

Тодор Цветков: „Високата класа изисква много труд"

На 21 септември Габрово ще отбележи 100 години организиран футбол. „100 вести“ се присъединява към юбилея със специална рубрика, в която всеки понеделник представя легендите на габровския футбол. Досега гости на страниците „100 години футбол в Габрово“ бяха Веско Ганчев, Венци Петров, Михал Михалев - Матето, Йовко Топалов - Оката, Иван Камарашев, инж. Петьо Василев, Георги Димитров и Пешко Николов. Днес събеседник в рубриката е Тодор Цветков, който от 1977 до 1988 г. е футболист в „Янтра“ - Габрово, след което е треньор на отбора.

Повече...

100 години „Вагонен завод-Интерком“ в Дряново

Валери Димитров: „Имаме постигнати видими резултати от нашата работа“

Повече...

Вратарят Йовко Топалов - Оката: „По време на мача окото трябва да бъде в топката и в играча”

На 21 септември Габрово ще отбележи 100 години организиран футбол. „100 вести“ се присъединява към юбилея със специална рубрика, в която всеки понеделник представя легендите на габровския футбол. Досега гости в рубриката бяха футболистите Веско Ганчев, Венци Петров и Михал Михалев - Матето. Днешната среща е с вратаря Йовко Топалов - Оката, неразривно свързан с габровския футбол, с отборите на „Торпедо“, „Сърп и чук“, „Динамо“, „Балкан“, „Орловец“, „Чардафон“

Повече...

Богомил Петков: „Строителният бранш понася големи загуби от COVID-19“

Пандемията COVID-19 и въведеното извънредно положение, свързано с неа създаде немалко проблеми на фирмите от различните браншове.

Повече...

Георги Павлов: "Един трябва да отстъпва вкъщи, това е мъжът"

Георги Павлов е роден на 17 октомври 1947 г. В с. Драгомирово, Свищовско. През 1963 в. идва В Габрово. Завършва строителното училище и започва работа в ДМЗ "Янтра". Играе при юношите. Като войник става състезател на "Берое" в Стара Загора. След казармата се връща в "Чардафон". Георги Павлов - Джаза е дългогодишен състезател в габровския отбор. В момента се занимава с предприемаческа дейност.

Повече...

Тодор Тодоров: „Футболът може да те издигне до небесата и да те смачка за миг”

Тодор Тодоров е роден на 17 август 1955 г. в с. Германово, Русенско. Бил е централен защитник в „Чардафон“, „Славия“ - София, „Ботев“ - Враца, „Светкавица“ - Търговище, както и треньор на габровския футболен отбор.
Тодор Тодоров е участвал в Националния отбор на България в Европейско първенство за юноши през 1974 година в Малмьо, Швеция.
В момента той е театър майстор в ДТ „Рачо Стоянов“ в Габрово.

Повече...

Гергана Иванова: „Знанията и уменията, които придобиваме в International Basketball Camp са незамени

Гергана Иванова е от Севлиево. Нейният старт в баскетбола е свързан с БК „Раковски“, след което тя играе в БК „Чардафон Орловец“, по-късно е в софийския „Шампион“. Днес тя е състезател на „Левски“ и в националната гарнитура за кадетки. Учи в 57-мо Спортно училище „Наум Охридски“ в София.

Повече...

Кристина Сидорова дарява болниците в областта

Депутатът от парламентарната група на „БСП за Бългрия“ Кристина Сидорова дари месечното си възнаграждение за април на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ в Габрово.

Повече...

Николай Григоров: „АИКБ настоява държавата да поеме 60% от осигурителния доход“

„Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/ настоява да бъдат направени изменения и допълнения в Закона за мерките и действията по време на извънредно положение.

Повече...

Президентът: "Българите масово ще отидат да работят там, където социално-икономическата криза е преодоляна след пандемията"

Преди Великденските празници президентът Румен Радев посети тревненската оръжейна фирма "ЕМКО". Срещна се и с кмета на общината Силвия Кръстева, отдели и време за интервю със "100 вести".

Повече...

Кристина Сидорова: „БСП има алтернативни антикризисни предложения“

БСП обяви своите алтернативни антикризисни предложения“ – заяви за вестника депутатът от левицата Кристина Сидорова. Това стана след като след оспорвани дебати Народното събрание прие актуализацията на бюджета за 2020 г., според която предвидените приходи са в размер на 26 040 836 хил. лева, от които постъпленията от данъци са 23 026 025 хил. лева, а неданъчните – 3 014 812 хил. лева. Предвидените разходи в него са от 14 426 374 хил. лева. Успоредно с това в Закона за актуализацията на бюджета е предвидено „максималният размер на новите държавни гаранции, които могат да бъдат издадени“ да е от 1 535 млн. лева.

Повече...

Крис Дайл: „Баскетболът трябва да се играе с емоция. Изчезне ли тя, изчезва и баскетбола“

От вчера тренировките на участниците в International Basketball Camp са под ръководството на трима американски специалисти. Това са треньорите Крис Дайл, Дъстин Кара и Джоуи Тейлър. Сутринта Крис Дайл от Сан Антонио, Тексас, в продължение на два часа обяснява, показва и посочва пред състезателките от групата на девойките в кампа тънкостите на играта в нападение и възможностите за ефективна стрелба. Той обясняваше на момичетата каква е печелившата композиция на тялото, къде да е насочен погледа – в никакъв случай към топката в ръката им, а фокусът да е именно баскетболният кош. А след това всяка от тях неколкократно изпълняваше различни печеливши игрови комбинации. И така – докато всяка успее да реализира гол.
Самият Крис Дайл, е бил състезател по време на студентските си години, след което се насочва към треньорска дейност и от 17 години е треньор по баскетбол.
За баскетбола и философията на играта, за изграждането на успешния състезател и за манталитета е разговорът с Крис Дайл.

Повече...

Симона Петкова: „Ако искаме футболни емоции и страсти, време е да се инвестира в женския футбол”

Неразделна част от историята на габровския футбол са неговите момичета. Най-успешната от тях - Симона Петкова, е откритие на габровския треньор Маргарит Георгиев. Симона започва да тренира футбол чак на 16 г., но с твърдия си характер и усърдна работоспособност прави шеметна спортна кариера - печели Купа България, след това играе последователно за английските "Лийдс" и "Уотфорд", следва трансфер в италианския "Бари", откъдето премина в "Емполи", с който ще играе в неделя, 15 септември: "Вече официално мога да кажа, че ще предават първите мачове от първенството директно по телевизията. Ние се изправяме срещу шампионките на Италия - "Ювентус". Какъв дебют само ме чака!", пише тя.

Повече...

Вангел Стаматов: „Когато „Чардафон“ влезе в „А“ група, попът би два часа църковната камбана“

Вангел Стаматов е роден на 17 ноември 1943 г. в Габрово. Завършва основно образование в училище „Христо Смирненски“ в днешния квартал Хаджицонев мост, а средното в Априловската гимназия. По-късно изкарва двугодишна треньорска школа към ВИФ /Висш институт за физкултура, сега Национална Спортна академия в София/, след което три години работи като треньор във Детско юношеската футболната школа на „Янтра“. Бил е треньор на представителния футболен отбор на Габрово. До 1990 г. активно работи в областта на футбола.

Повече...

Габровката Надежда Викторовна с руски отличия

Преди няколко дни преживялата 872-дневната блокада на Ленинград по време на Великата отечествена война - от 8 септември 1941 г. до 27 януари 1944 г. - Надежда Викторовна Ращектаева, която от години живее в Габрово, е наградена с два медала, съобщи за вестника председателят на дружество VIVA- на рускоговорящите в града Юлия Жданова.

Повече...

Румен Георгиев: „В момента пазарът на недвижимости е изтрезнял“

В момента пазара на недвижими имоти, според собствениците на агенции за недвижими имоти е динамичен. Макар да се очакват много промени и различни флуктуации в него, той ще продължи да бъде силен. Наблюденията на вестника сочат, че в момента обявите за продажба на недвижимости са нараснали драстично в сравнение със същия период на предходни години. Един бърз преглед показа, че само от община Габрово „на тезгяха“ са поставени имоти на обща стойност 8 547 920 лева и 13 840 745 евро.
Каква е причината за драстичното нарастване на предлаганите за продажба недвижими имоти, търси ли съвременникът мнението на специалистите в тази област, спекулира ли се в интернет-пространството с недвижимите имоти и какви са прогнозите за бъдещето на този пазар, е разговорът със собственика на Агенция за недвижими имоти „Регент“ Румен Георгиев.

Повече...