Нова роботизирана линия в завода за керамика към „Идеал Стандарт-Видима“

Водеща! Ekip-t,-obsluzhvasch-robotizirianata-liniya
Екипът, обслужващ роботизирйаната линия
Първата, изцяло самостоятелно реализирана от инженерния екип на завода за керамика към „Идеал Стандарт-Видима“ АД в Севлиево, роботизирана линия вече е пусната в действие, съобщиха от пресцентъра на компанията.

 Тя е инсталирана на една от производствениттелинии, което прави този проект особено значим и ценен както за участниците в нейната реализация, така и за целия екип на завода.
Новата роботизирана клетка включва две позиции за „Бял инспектор“, транспортиращ и глазиращ робот. На нея се глазират казани от различни модели и серии. Производствената линия  стартира гладко, без сериозни проблеми и първите производствени резултати са отлични.
    Според ръководителя на направление „Роботизирани системи“ Михаил Петров „това е проект, който осъществихме изцяло с колегите в завода - от проектирането, през конструирането на клетката, програмирането на роботите и контролера на линията, до пускането на оборудването в действие“. Принос в реализирането му имат екипите от направление „Роботизирани системи“, отдел „Управление на проекти“ и отдел „Енергетичен“. 

В рамките на една година инженерите Цветелин Генев и Йордан Христов от направление „Роботизирани системи“ са успели да усвоят необходимите знания за програмиране на логически контролери, необходими за функционирането на това високотехнологично оборудване и са допринесли тази линия да бъде въведена в експлоатация. „Това е втората роботизирана линия и производственият екип вече има опит за работа с подобна конструкция, счита Огнян Илиев, ръководител на произзводствени линии 99 и 10. Процесът стартира много гладко и без никакви технически изненади, което показва, че колегите от техническите екипи, които бяха ангажирани с конструирането и монтирането на линията, са свършили своята работа на изключително високо ниво. За нас ефектът ще бъде увеличаване на капацитета на производствената линия и постигане на по-стабилни резултати, свързани с обема и качеството.“
Думите на оператора на производствена линия 9 от зоната след сушене Тихомир Тихов, по повод на нововъведението са: „Работя вече няколко дена на новата линия и имам добри впечатления - количката от „Бяла инспекция“ е наблизо, не се правят много движения, не се пренасят изделия. Обработката се извършва след като натиснеш копчето и работиш. Освен това запрашаването на въздуха е много по-ниско в сравнение с преди въвеждането  на новата роботизирана линия.“

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото