Млади архитекти и студенти бяха отличени в националния конкурс „Баня на годината“ 2022

Водеща! Petya-Kr-steva-–-izp-lnitelen-direktor-na-sp.-Nash-dom-(zhuri),-pobeditelya-Ivelina-Deleva-TSvetkova,-Ognyan-Delibozov-–-upravitel-mediina-grupa-PaSITa-(zhuri)
Петя Кръстева – изпълнителен директор на сп. Наш дом (жури), победителя Ивелина Делева-Цветкова, Огнян Делибозов – управител медийна група ПАСИТА (жури)
Тази година конкурсът съчета естетиката с отговорната етика

Най-креативните и иновативни дизайнерски решения за интериор на баня бяха отличени в 19-тото издание на националния конкурс „Ideal Standard Баня на годината“ на 25 април в Sofia Event Center. Под надслова „Бъдеще-Естетика-Заедно“, професионалната общност насърчи ентусиазма, творческите виждания и нестандартно мислене, пресъздадени умело в идеите на младите дизайнери. В надпреварата участваха 44 проекта в общо три категории, изработени както от архитекти и дизайнери, така и от студенти. С фокус върху функционално съвършенство, творческата визия и естетиката, предложенията на проектантите напълно отговориха на модерните търсения и усещания на хората за банята като място за уединение и пречистване на духа и тялото.
Наградите на реномираното жури бяха присъдени след обстойно разглеждане на проектите и според критериите за всяка една категория. Трима са победителите в тазгодишното издание на „Баня на годината“, които ще имат честта да посетят дизайнерския център на Ideal Standard в Лондон по време на „Седмицата на дизайна“ в английската столица от 23 до 25 май.