Техническият университет - първи по „Приложна електроника“

 -Nadprevarata-e-vklyuchvala-izrabotvane-na-prakticheski-modeli-na-bazata-na-dve-pechatni-platki
  Надпреварата е включвала изработване на практически модели на базата на две печатни платки
    Габровският Технически университет се класира на първо място в националното състезание по „Приложна електроника“.

 Неговият финален кръг се проведе през изминалата седмица в Националния военен университет във Велико Търново. Негови организатори са НВУ „Васил Левски“ във Велико Търново и търговската верига „Елимекс“. В надпреварата са участвали пет отбора – на ТУ в Габрово, ТУ във Варна, ВВВУ „Георги Бенковски“, факултетите „Общовойскови“ и „Артилерия, ПВО и КИС“ от Националния военен университет „Васил Левски“.
    Габровският Технически универитет е представен от отбор, съставен от студентите: Симеон Славков от специалност „Електроенергетика и електрообзавеждане“ и Кристиян Димитров от специалност „Комуникационни технологии и киберсигурност“. Ръководител на отбора е доц. Продан Проданов от катедра „Електроника“.
    Надпреварата е включвала изработване на практически модели на базата на две печатни платки и допълнителен подбор на електронни елементи, след което се извършва настройване и изпробване на моделите. Оценяването на студентите е извършено по критериите: спазване на технологията на монтаж на електронните елементи, технологията на запояване, измерване и избор на електронните елементи и описание на технологичния процес. Максималният сбор точки от всички компоненти е 100 за индивидуалното класиране и 200 при отборното.
По традиция габровският отбор се е представил отлично и в индивидуалното, и в отборно класиране, като подобри класирането си от предходната година.
В индивидуалното класиране на първо място, с 86 точки, се е класирал студентът Симеон Славков. На първо място се е класирал и отборът на габровския Технически университет с общ брой от 119 точки.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото