Германският концерн FESTO в катедра „АИУТ” на Техническия

Водеща! Ot-strana-na-FESTO-pris-stvaha- Per-Boizen,-r-kovoditel-na-otdela-po-elektricheski-zadvizhvaniya,-Markus-Vilbrener,-r-kovoditel-na-otdela-za-testov-softuer-na-elektricheski-zadvizhvaniya,-Kai-K-ogler,-glaven-inzhener-po-avtomatizatsiya-v-s-schiya-otdel
От страна на FESTO присъстваха  Пер Бойзен, ръководител на отдела по електрически задвижвания, Маркус Вилбренер, ръководител на отдела за тестов софтуер на електрически задвижвания, Кай Кьоглер, главен инженер по автоматизация в същия отдел
Срещата се проведе във връзка с подготвяно дарение от фирма FESTO за Технически университет – Габрово

В края на миналата седмица в катедра „Автоматика, информационна и управляваща техника” към габровския Технически университет се проведе работна среща с представители на германския концерн FESTO, който отскоро има развоен офис в града. На срещата от страна на FESTO присъстваха Пер Бойзен, ръководител на отдела по електрически задвижвания, Маркус Вилбренер, ръководител на отдела за тестов софтуер на електрически задвижвания, Кай Кьоглер, главен инженер по автоматизация в същия отдел; инж. Венцислав Пенов, ръководител тестови екип към „Фесто Производство” ЕООД, София, инж. Красимир Гичев, ръководител група „Разработка на контролери за серводвигатели” към „Фесто Производство” ЕООД, Габрово, както и колегата му д-р инж. Мариян Няголов, софтуерен тестов инженер към „Фесто Производство” ЕООД, Габрово.. Срещата се проведе във връзка с подготвяно дарение от фирма FESTO за Технически университет – Габрово, изразяващо се в цялостно оборудване на учебна лаборатория по средства за автоматизация в катедра „АИУТ”.

Лабораторията ще включва стендове за провеждане на учебен процес и научни изследвания, изградени изцяло с компоненти на FESTO. Стендовете представляват макети на транспортни ленти за детайли и са с различни видове функционалности. Предвиждат се упражнения за базово запознаване на студентите с основните компоненти на системите за автоматизация, за конфигуриране и управление на различни видове изпълнителни механизми; изграждане и управление на цялостни системи за автоматизация и др. Упражненията ще бъдат включени в учебните програми на няколко дисциплини от учебните планове на специалност „Автоматика, роботика и компютърни управляващи системи”, ОКС „Бакалавър” и специалност „Автоматика, информационна и управляваща техника”, ОКС „Магистър”. 
Лабораторията ще бъде на разположение и на студенти от други специалности, както и на научни изследвания на преподаватели от университета.
Предстои официалното откриване на лабораторията в началото на следващата учебна година.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото

Следвай ни