Виана Колева и Мелани Йонкова от ВФ „Upstream Voices“ покориха публиката на международни фестивали в Италия

Viana-Koleva
Виана Колева
    Деветгодишната Виана Колева, солистка на севлиевската ВФ „Upstream Voices“ взе участие в Международния Арт фестивал „Creativa Senza Frontiere“ /“Tворчество без граници“/ в Рим по покана на Арт компания „Нови звезди“.

Конкурсът е организиран по идея на Татяна и Микеле Пома, които бяха поканили деца и младежи, представители на 17 държави. Ръководител на българската група, с участници от 6 града от страната, е била Петя Данданова, представител на Арт компания „Нови звезди“ в София.                                                  
    Малката талантлива севлиевка с вокален педагог Ценка Горалова се е представила блестящо във втора възрастова група с песните ,,Арлекино“ из репертоара на Алла Пугачова и популярния джаз стандарт ,,It don‘t mean a thing”.  Tя е спечелила две първи награди, дипломи и купи в 2 направления, както и бурните аплодисменти и поздравления за емоционалното си присъствие на сцената на театър „Гионе“ в Рим. Организаторите на фестивала са се погрижили да съчетаят конкурсните изяви на децата с туристически екскурзии във вечния град с организиран транспорт и екскурзовод.                                                                                                       Виана се завърна и с две награди от участието си в две направления на Международният арт фестивал ,,Karnolsky Summer Camp 2023” в Слънчев бряг. Тя участва по покана на   АРТ-Център „Кърнолски“, с артистичен директор Димитър Кърнолски. Фестивалът е с конкурсен характер и се провежда под патронажа на Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители. 
Председател на журито в конкурса за поп изпълнители е бил доц. Етиен Леви, който с огромно удоволствие връчи на гала- концерта първата награда на Виана за нейното изпълнение на популярния хит „It don’t mean a thing”, както и диплом, медал и второ място за песента „Арлекино“.                                                  Мелани Йонкова успява да впечатли журито на Международния фестивал на изкуствата „Magia Italiana”в Римини, Италия. Талантливата габровка участва по покана на Снежана Полихронова и Димитър Кърнолски,  основатели и ръководители на АРТ–Център „Кърнолски“, както и създатели и организатори на  фестивали в Италия. 
    Мелани спечели първа награда в първа възрастова група с песните „Once upon a December” от филма „Анастасия“ и „Към незнаен свят“ от анимационния филм „Замръзналото кралство 2“. 
    Мелани Йонкова се завърна с трета награда и от Международния арт фестивал „Karnolsky Summer Camp- 2023” в Слънчев бряг. Поканата за фестивала тя получи през месец март на Националния конкурс на АРТ-Център „Кърнолски“, „Път към славата“ в София.
    Младата певица участва успешно и натрупа опит в Международния конкурс за вокално и танцово изкуство „Бъди звезда - 2023“ във Варна. Тя спечели трета награда - лауреат трета степен в първа възрастова група, в направление „Филмова музика и мюзикъл“ за песента „Once upon a December“, както и диплома 1 и 2 степен за популярните хитове „Събота неделя“ на Мими Иванова и „Към незнаен свят“ из филма „Замръзналото кралство“.                                                                                                              
    За първи път на конкурсния подиум  във Варна се качи и седемгодишната Сияна Цанкова, информира още Ценка Горалова. Тя участва в първа възрастова група с песните „Детска планета“, популярния хит на Крисия Тодорова от детската „Евровизия“ и „Три желания“/ Лягушка/. Малката солистка на ВФ „Upstream Voices“ получи две дипломи - дипломант 3 степен, с пожелание да покораява нови сцени и да успява да преодолява сценичната треска и вълнение на всички свои бъдещи изяви.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Музика

Към началото

Следвай ни