Валентин Велчев с наградата „Албум на годината“ и нова песен

Водеща! Valentin-Velchev-s-Petya-Buyuklieva
Валентин Велчев с Петя Буюклиева
„Благодаря“ е по музика и текст на лорд Евгени Минчев

     Младият певец Валентин Велчев спечели наградата "Албум на годината 2023" за своя първи диск "Аз съм Валентин". Връчи му я притежателят на марката и организатор на наградите "Певец на годината" лорд Евгени Минчев на 15 юни 2023 г. в Театро (Отсам Канала) в София. „За мен е чест да получа наградата “Албум на годината 2023” за дебютния ми проект “Аз съм Валентин”, който е и първата грамофонна плоча с български фолклор от 30 г. От сърце благодаря за признанието на лорд Евгени Минчев и то точно на неговия 60-годишен юбилей!“, заяви лауреатът на Пирин Фолк.

Той получи поздравления за приза от някои от най-големите звезди в българската музика като Богдана Карадочева и Стефан Димитров, Мими Иванова и Развигор Попов, Благовест и Светослав Аргирови, Кристина Димитрова и Иван Тенев, Петя Буюклиева, Таня Боева и други.

Валентин Велчев уточни, че високото отличие е не само за него, а и за целия екип, осъществил успешния му албум.

“От сърце благодаря на всички автори, които ми написаха най-прекрасните песни - Ели Кордева, Антония Рангелова, Вили Рай, Илия Ангелов, Йордан Маринков, Грета Ганчева, Найден Вълчев, Камен Николов, Петър Москов, Магдалена Маринова, Иван Иванов - Джон от група Кукери, на най-добрите аранжори - Светослав Лобошки, Пламен Велинов, Димитър Петров и Сашко Митковски, на тонрежисьора Симеон Сомлев, за видеоклиповете - на Джийсън Брад Люис, Георги Шопов, Чавдар Калдиев, Радослав Кръстев, на Танцов колектив “Вангелов” с хореограф Рангел Вангелов, на момчетата от “Светоглас”, на Мая Нешкова и Кирил Икономов, на Снежана Петкова от група Трик, на Митко Щерев, Надежда Захариева, Димитър Гетов, Радослав Стоименов, на Лео Богдановски за всичко, на медиите, които излъчват песните от албума, специално на телевизия Планета Фолк, на Пирин Фолк за възможността да представя три от песните на фестивала и за първата награда, на Росен Стоев и “Орфей мюзик” за разпространението, на всички вас, които ги заобичахте и запяхте! Моето голямо Благодаря“, добави Валентин Велчев. 

Носителят на наградата „Певец на годината 2021“ за дебют поздрави присъстващите с най-новата си песен "Благодаря", която е по музика и текст на лорд Евгени Минчев, а аранжиментът е дело на Пламен Велинов и е част от предстоящия му втори албум с поп шлагери. Премиерата бе част от юбилея на известния пиар, продуцент и благодетел, който обяви, че проектът му „Звезди пеят... Евгени“ ще се осъществи и като концерт на 23 септември в „Театро“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Музика

Към началото

Следвай ни