Квинтет от млади хора превърна концерта „Дървото на влюбените" в истинско духовно преживяване

Препоръчана! Boryana-i-Ioana-apostolovi,-bratya-Emrah-i-Redzhep-Yak-bovi-i-Konstantin-Kuchev-
Боряна и Йоана Апостолови, братя Емрах и Реджеп Якъбови и Константин Кучев
Фестивал "Здравей, Здраве!" се проведе за седми път в Габрово

    Концертът „Дървото на влюбените“, талантливо поднесен като духовно преживяване, бе финал на първия ден от програмата на VII фестивал „Здравей, Здраве!“ на 11 февруари в зала „Възраждане“.
    Преплитайки десетки течения в музиката от древността до днес с гласовете си и инструментите, сестри Боряна и Йоана Апостолови, братя Емрах и Реджеп Якъбови и техният приятел Константин Кучев привлякоха вниманието на публиката с творческия си стремеж в един концерт-откровение за любовта, мъдростта и истината, милостта и смирението. 
    Прозвучаха песни –свободни, търсещи, докосващи съкровени духовни струни, като „Слънце, научи ме да обичам като теб“, „Довери ми се“, „Ще пея за любовта“, „Безпределен път“, „Имам само любовта“, „Благодаря, че си до мен“ и др.
    Приветстван от организатора Ивелина Елмазова, квинтетът получи по една червена ябълка и изпълни по молба две песни – за копнежа в любовта и копнежа в природата.
    Сестри Апостолови са от Стара Загора. Двамата братя са израснали в Борино, Родопите, и са завършили Професионална гимназия за приложни изкуства в Смолян. Емрах, 29 г., е завършил Националната художествена академия. Реджеп, 26 г.  – Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ със специалност „Оркестрово дирижиране“. Константин е завършил „Пеене“, свири от малък на цигулка, китара и други интересни старинни инструменти.