Соолистите на ВФ „Upstream Voices” се завърнаха с награди от Националния конкурс „Съзвездие”

Rosen-Metev
Росен Метев
Участваха 90 певци от страната

 Солистите на „Upstream Voices” се завърнаха с награди от Националния конкурс „Съзвездие“, съобщиха от севлиевската формация. Неговото XIII издание се състоя на 11 и 12 ноември в Шумен с организатори Общински младежки дом с подкрепата на Община Шумен. 
 Обновената концертна зала на Общинския младежки дом в града събра над 90 певци от страната - деца и младежи от 5 до 25 годишна възраст, разпределени в 4 възрастови групи. От ВФ „Upstream Voices”, с вокален педагог Ценка Горалова в конкурса са участвали в оспорваната надпревара на конкурса пет солисти.

конкурс

Седемгодишната Виктория Петрова е спечелила единствената първа награда, диплом и статуетка в първа възрастова група, високо оценена от жури с председател композиторът Хайгашод Агасян и членове Николай Текелиев - официален представител за България на фестивала „Славянски базар“ в Беларус и на конкурси в Казахстан, Тюркян Сали - поп и джаз изпълнител и вокален педагог. 
 Малката певица впечатли публика и жури с мощния си глас, артистичност и отлична вокална подготовка в песните „Влюбеният джаз“ из репертоара на Лили Иванова и „Over the Rainbow” из мюзикъла ,,Магьосникът от Оз“.  Андрей Видев от Горна Оряховица се бори в най-многобройната втора група, в която участваха 47 изпълнители и получи първа награда, диплом и статуетка за блестящото си представяне с популярните хитове „Нямам нужда от много приятели“ от репертоара на Георги Христов и -. 
 На всеки пет изпълнения журито даваше оценки на живо. С изпълнението на втората си песен Андрей разплака публиката и получи максималния резултат от 3 десятки. 
 Десетгодишната Виана Колева от Севлиево, която по думите на водещия конкурса Живко Жечев притежава „машинка от енер-гия“, заслужено беше отличена с втора награда, диплом и статуетка - също във втора група. Със заразителна си усмивка, енергия и талант Виви покори не само журито, но и публиката в залата с най-популярната песен на Петя Буюклиева „Жена на всички времена“ и хита на Ела Фицджералд „It don’t mean a thing”.

Във втора възрастова група силно участие направи и Павел Петров, който спечели трета награда, диплом и статуетка. Гласовитият севлиевски певец получи високи оценки от журито за атрактивното си представяне с известните песни „Още малко“ на Орлин Павлов от сериала „Скъпи наследници“ и с популярния хит на Мария Шерифович „Молитва“ от Евровзия.

Чаровният младеж от Габрово Росен Метев бе изключително категоричен, емоционален и прецизен в изпълнението и на двете си песни. 14-годишният певец заслужено спечели втора награда, диплом и статуетка в трета възрастова група. След 4 годишна пауза Росен отново е вдъхновен и щастлив, че се завърна на конкурсния подиум. Репертоарът, с който той се представи в Шумен, включваше песните „Дихание“ на Орлин Горанов и „Incomplete” из репертоара на Бекстрийт бойс. По време на гала-концерта, Росен получи наградата си от Текелиев, заедно с поздравления от цялото жури и организаторите на конкурса.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Музика

Към началото

Следвай ни