Нови призови награди спечелиха пианистите от Музикален клуб „Весела” в края на годината, участвайки в три музикални състезания

Водеща! Momichetata-na-Vesela
Момичетата на Весела
С особено ценен блясък са отличията, които пристигнаха от Париж, от Международния музикален конкурс „Златните ключове”.

 Тази година победителки станаха Невин Халил – 1 клас, и Лорен Николова – 4 клас, които спечелиха най-високите отличия в своите възрастови групи – статуетките „Златен ключ”. Огромна чест за дебютантката Мира Русинова – 7 клас, е удостояването є със Сребърен медал от този познат в цял свят музикален конкурс. За представянето си, Делиа Георгиева и Лилия Апостолова бяха наградени с бронзови медали. Арт-директорът на конкурса, френският пианист, Жерар Ганасиа, поздрави клавирния педагог Весела Пенева с успеха на децата с думите: „Браво! Вие го заслужавате, защото вършите чудесна работа с учениците си!”
    Върхово постижение на Международния конкурс „Неравноделно”- София, достигна Адриана Кънева – 10 клас. Тя грабна Голямата награда на конкурса с 99 точки от 100 възможни. Младата пианистка получи статуетка Гран-при, както и многобройни поздравления от журито и публиката! С Първи награди и възхищението на журито бяха удостоени изпълненията и на останалите пет участници от Музикален клуб „Весела” – Полина Флориду – 9 клас, Мира Русинова – 7 кл., Делиа Георгиева – 5 кл., Лорен Николова – 4 кл. и Невин Халил – 1 клас.
    „Краят на годината е време за равносметка - казва клавирният педагог Весела Пенева. Едни от най-прекрасните моменти са тези, в които постиженията на децата ни зареждат и вдъхновяват, а мен и техните родители ни правят горди и щастливи. А точно сега, в дните преди вълшебната рождественска нощ, мислите ме отвеждат към едно наскоро преживяно от нас вълшебство, наречено „Виена”! В него две талантливи мои пианистки, Невин и Полина, спечелиха привилегията да свирят в родината на детето-чудо Моцарт! Те бяха наистина принцеси в музикалната приказка, случила се точно в столицата Виена! Музикалното участие на моите две възпитанички беше достойно и впечатляващо! На сцената на Дом Витгенщайн, габровското участие се увеличи и с още един представител – моята бивша ученичка Симона Обретенова, която в момента е студентка по литература във виенския университет. Тя се включи много точно и навреме, като стана водеща на концерта, който лауреатите-пианисти озариха със своите прекрасни музикални изпълнения. Виена е град, чието великолепие очарова, вълнува, провокира, вдъхновява....и ти попадаш в магичния му плен – доброволно и завинаги! А пък да свириш там – наистина си е вълшебство! Ето как се чувстваха и какво споделиха главните героини в нашата музикална приказка – Полина и Невин.   

Полина Флориду – 9 клас „Още с пристигането си във Виена бях впечатлена от красотата на сградите, пътищата, природата, впечатлиха ме хората, чистотата.... всичко! А вечерта на концерта беше просто прекрасна…. Тя бе изключително вълнуваща и преизпълнена с емоции - както за нас, изпълнителите, така и за публиката! Ще помня това преживяване цял живот!” 
    Невин Халил – 1 клас – „Аз бях най-малката участничка, която спечели конкурса по пиано и ме наградиха да свиря във Виена. Там мама ме заведе в къщата на Моцарт. И той като мен е свирил на пиано на 3 години, и като мен е обичал да играе на шах! Опитах и тортата „Сахер”, но най-много ме впечатлиха каретите с кончетата. Те са също като от приказките! Аз много обичам приказки! А мама ми казва, че колкото по-добре свиря, толкова повече вълшебства ще ми се случват!”
    От сърце пожелавам на всичките си ученици и техните семейства щастлива и весела Коледа и още много такива музикални вълшебства, които вярвам, че можем да сътворим самите ние – с труд и желание!, каза Весела Пенева”

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Музика

Към началото

Следвай ни