Име: Вела Лазарова
Град: Габрово
Дом. адрес: ул. "Алеко Константинов" 7 "А"
Телефон: 0897227275
Email:

Публикации на автора

Тодор Петров и Терез Стойнова – солисти в концерта на Камерния оркестър днес

На 8 март, сряда, от 19 часа, в ХГ „Христо Цокев“ ще се състои поредният концерт на Габровски камерен оркестър с диригент Иван Стоянов от постоянния цикъл „Избрано от публиката“

Повече...

Проф. д-р Захарий Кръстев: Не си играйте с хранителните добавки и имунитета

Една здравна лектория организирана отново от НЧ „Будителите 2017“ привлече вниманието на специалисти и граждани в последния ден на февруари в зала „Възраждане“.

Повече...

Иван Стоянов, диригент на Габровски камерен оркестър: Вървим напред, по собствен път

Този път често е диаметрално противоположен на конюнктурните тенденции, които бавно ерозират музикалния живот в България и Европа в областта на сериозното изкуств

Повече...

Проф. Петър Стоянович: Фердинанд е двигател на европеизацията

На 18 януари в Регионална библиотека „Априлов - Палаузов“ бе представен научно-историческият труд на проф. Петър Стоянович „Фердинандеум“

Повече...

Творчеството на Христо Мандев - палитра от жанрове

При голям интерес литературното творчеството на Христо Мандев, подкрепено с документална ретроспективна изложба и видеопрожекция на природни забележителности, заснети по време на туристически прояви в България, бе представено на 2 декември в Националния музей на образованието.

Повече...

Стефка Василева: Нашето послание "Събрали сме се да творим добро" изразява мисията на "Майчина грижа"

На 21 ноември, в Деня на Въведение Богородично и Деня на християнското семейство, Женско благотворително дружество „Майчина грижа“ - Габрово, основано на 6 август 1869 г., чества тържествено 30 години от възстановяването му.

Повече...

Представиха дебютната книга на Лъчезар Ангелов

Една дебютна книга - разкази „Разминавания по еднопосочни улици“ на Лъчезар Ангелов, която описва „вътрешния свят на една малка част от моето поколение“ събра приятели и почитатели на словото на представянето й на 11 ноември в Националния музей на образованието.

Повече...

Васил Левски е роден през 1840 година

Проф. Пламен Митев, историк и изследовател на Българското възраждане, "подмлади" Левски с 3 години

Повече...

Завърши XX Празник на духовната музика

С изпълнение на "На многая лета" бе закрит традиционният габровски фестивал на духовната музика

Повече...

Любен Генов и Мария Райчева: „Чест прави на ХГ „Христо Цокев“,

Любен Генов и Мария Райчева: „Чест прави на ХГ „Христо Цокев“, че продължава възродената традиция да утвърждава и развива Международният пленер по живопис в Боженци“

Повече...

Ремонтират покрива на Априловската гимназия

В момента върви ремонтът на целия покрив на Априловската гимназия, който е повече от 2 дка

Повече...

IV Международен куклен фестивал „Рачо и Дешка“ - Габрово

За четвърти път Международният куклен фестивал „Рачо и Дешка“ в четири съботи, от 3 до 27 август по два спектакъла дневно, срещна своята емоционална, гласовита детска публика с осем приказни истории на импровизираната сцена пред Община Габрово.

Повече...

Проф. Петков: Освобождението не е еднократен акт, не е и договор, наложен ни за национален празник

Представянето на сборника „Пътищата към Освобождението“ на проф Петко Ст. Петков на 19 август в Габрово бе част от националната програма по повод 145 години от Шипченската епопея.

Повече...

С изложба „От оръжието към плуга“ откриха тържествата за 145 години от Шипченската епопея

Откриването на изложбата „От оръжието до плуга“ на НПМ „Шипка – Бузлуджа“ по случай 145 години от Шипченската епопея в ХГ „Христо Цокев“ - Габрово сложи начало на програмата по националното честване.

Повече...

Държавен архив – Габрово дигитализира снимки от тържествата на Шипка, правени от Геньо Димов през 1969 г.

Любител фотограф от Хаджи-Цонев мост направил прекрасни снимка на Шипка през август 1969 година

Повече...

Трявна Арт фестивал 2022

На 1 август започна шестото здание на така очаквания „Трявна Арт фестивал“ за класическа и джаз музика утвърдил се като неизменна част от културния календар на Община Трявна.

Повече...

Проф. Тодор Кантарджиев: „Рецепта за лятото: срещи с приятели и роднини"

При голям интерес проф. Тодор Кантарджиев - микробиолог, епидимиолог и имунолог, гостува на пета поред здравна лектория на 5 юли в зала „Възраждане“. Тя бе организирана от НЧ „Будителите 2017“ на тема „Инфекциите и общественото здраве“ с модератор д-р Павлина Хинкова. С присъщо чувство на хумор, добре познатият от екрана специалист завладя аудиторията с „пътят на здравето“ - важни съвети за летните инфекции, прогноза за развитие на епидемията от COVID-19, новости във ваксинирането, отговори на въпроси от публиката. Проф. Кантарджиев бе любезен да разговаря за читателите.

Повече...