Изкуственият интелект – възможност и приложение

-Organizatori-na-s-bitieto-sa-Sindikat-t-na-b-lgarskite-uchiteli-–-Gabrovo-s-podkrepata-na-Obschina-Gabrovo-i-PMG-„akad.-Ivan-Gyuzelev“
Организатори на събитието са Синдикатът на българските учители – Габрово с подкрепата на Община Габрово и ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“
Научен форум „Изкуственият интелект в XXI век – възможности и приложение“ бе открит при голям интерес вчера в зала „Възраждане“. 

         Той е посветен на 180 години от рождението на патрона на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“. 
    Организатори на събитието са Синдикатът на българските учители – Габрово с подкрепата на Община Габрово и ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“. 
    Гости бяха областни координатори на СБУ от Велико Търново, Ловеч, Плевен, Русе, председатели на общински координационни съвети на СБУ. 
    Ай Хасегава, ученичка от VIII „г“ клас на ПМГ, и клавирният педагог Весела Пенева отправиха музикален поздрав с „Токата“ от Франсис Пуленк.
    Невена Минева, зам. кмет на Община Габрово, приветства участниците във форума с увереността, че „Човекът и технологиите могат да си сътрудничат, а не да бъдат конкуренти“.
    Ренета Колева, председател на Общинския координационен съвет на СБУ и областен координатор на СБУ, изтъкна в обръщението си, че изкуственият интелект е възприемащ, разбиращ ум, приложен в образованието. И като подчерта, че в основата на изкуствения интелект стои естественият интелект, Ренета Колева откри научния форум.
    Д.ик.н. Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители (СБУ) към Конфедерацията на независимите синдикати в България, говори на тема „Изкуственият интелект в образованието“. Тя подчерта, че изкуственият интелект отдавна е част от образованието и ще навлезе във всички сфери на социално-икономическия живот. И изтъкна: „Може да навлезе много в тези сектори, но не може да замести българския учител. Не може да замени и психолога, медицинските специалисти, социалните работници… Нека младите се съобразяват с това динамично развитие на информационните технологии и изкуствения интелект. От значение ще е повишаването на образователния ценз. Бизнесът вече е изкуствен интелект. Помислете за вашето бъдеще. Изкуственият интелект е един звънец, който казва: „живеем в интересно време“.
    Внимание привлече и мотивационният мениджър Петър Иванов, който живее в Хамбург, Германия, и в продължение на 20 години е бил старши мениджър,  ръководил на международни виртуални екипи от над 100 души, разположени в Европа, Африка и Азия. Изнесъл е лекции по темата в над 28 страни. Тема на неговата лекция бе „Партньорството между изкуствения интелект и хората“.
    Актуалността на форума е възможност за обмен на идеи и опит между експерти и хора, които правят първи стъпки в темата за изкуствения интелект и неговото приложение в XXI век.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Технологии

Към началото

Следвай ни