Fеstо oткpивa oфиc в Гaбpoвo

Водеща! Ofitsialnoto-s-bitie-e-na-7-fevruari
Официалното събитие е на 7 февруари
Той е част от Техническия инженерен център на Festo в България

Новият офис, който официално ще бъде открит на 7 февруари, е част от Техническия инженерен център на Festo в България, съобщиха от ръководството на Фесто Производство ЕООД.
Офис помещенията и две лаборатории са разположени на площ от 325 кв. м в новата бизнес сграда край Янтра на ул. "Дунав". В тях работят 14 служители, специализирани в разработването на продукти в областта на индустриалната електрическа автоматизация. 
Инвестицията възлиза на над 220 хил. лева. Предвижда се удвояване на площта и увеличаване на работните места още през тази година. 
През 2024 г. Festo в България ще инвестира над 20 млн. евро за високотехнологично електронно производство и софтуер за проследимост и управление на наличности. 
Като израз на корпоративната отговорност на Festo към образованието тази година предстои откриване на нова Лаборатория по автоматизация в Технически университет – Габрово на стойност над 20 хил. лева. Тя ще бъде оборудвана с учебни установки, симулиращи функцията на автоматизирана производствена линия, изградени изцяло

Festo е световен лидер в областта на техниката за автоматизация и техническото обучение. 
Фесто Производство ЕООД в България произвежда компоненти за фабрична автоматизация, сензори за поток и налягане, комуникационни модули и контролери, електрически задвижвания, сервомотори, пропорционални вентили – над 2500 вида изделия. Годишно се произвеждат повече от 10 милиона продукта. Техническият инженерен център, в който се извършва развой във всички инженерни дисциплини – софтуер, хардуер, механика и лабораторно тестване, е открит 2019 г.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Технологии

Към началото

Следвай ни