На 3 февруари започва петото издание на Gabrovo Game Jam

Dom-t-na-humora-i-satirata-pak-sche-priyuti-uchastnitsite
Домът на хумора и сатирата пак ще приюти участниците
За надпреварата се регистрираха близо 30 участника на различна възраст.

 По традиция ще има представители от Технически университет Габрово, ПМГ „Академик Иван Гюзелев“, ПТГ „Д-р Никола Василиади“, както и по-големи любители на компютърните игри. За първи път се включват и ученици от 5 до 8 клас, участващи в курсовете по разработка на компютърни игри, в Училищна Телерик Академия.
Както всяка година, темата на хакатона ще бъде обявена в самото му начало - на 3 февруари в 17:00 часа.
Оттам нататък отборите ще имат точно 48 часа да разработят своите игри до ниво прототип. Благодарение на спонсорите от FFW Bulgaria всеки един от екипите, класирани в топ 3, ще получи страхотна gaming периферия.
Точно преди официалния старт, макар и от разстояние, към участниците ще се обърнат двама експерти. Първи ще включим, с последни съвети директно от Италия, Мартин Русков - инициатор на Gabrovo Game Jam.
Ще последва представяне на Next Level Gaming - инициатива за подкрепа на инди студиа, създаващи мобилни игри. В рамките на презентацията Хелиана Велинова, проектен мениджър на NLG, ще даде малко повече информация за възможностите, които организацията предоставя за млади и ентусиазирани създатели на игри.
Тук е мястото екипът на Музея и Gabrovo Game Jam да благодари на всички партньори, които ни подкрепиха:
    На FFW за страхотните награди за победителите и подаръците за участниците.
    На катедра КСТ на Техническия университет Габрово като популяризатор на джема.
    Финансова подкрепа получихме и от: Хотел Мак, в лицето на Деси Тодорова;  Светослав Матеев - управител на Сенстейт Технолоджис, компания в сферата на умните градове и Индустрия 4.0 с основна сфера на дейност - развитие на облачно базирани услуги за управление на интегриран хардуер и сензорни системи за мониторинг на околната среда и водите.
И както във всяко едно от предходните издания, за снимките се доверихме на приятеля на Музея -  Пламен Иларионов от Photoplace.Club.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Технологии

Към началото

Следвай ни