Думници чества 146 години от Освобождението, Стефан Русев представи книгата си за Хаджи Димитър и Стефан Караджа

Na-ploschada-pred-pametnika-na-zaginalite-v-v-voinite-ot-selata-v-kmetstvoto---Dumnitsi,-Kievtsi,-Ryazkovtsi,-Gaitani,-pocheten-karaul-otdadoha-ot-dvizhenie-„Edinenie“-Gabrovo-i-Danail-Stanchev. 
На площада пред паметника на загиналите във войните от селата в кметството - Думници, Киевци, Рязковци, Гайтани, почетен караул отдадоха от движение „Единение“ Габрово и Данаил Станчев. 
В навечерието на националния празник дейците на Народно читалище „Отец Паисий 1928“ в с. Думници организираха тържество по случай 146 години от Освобождението. 

На площада пред паметника на загиналите във войните от селата в кметството - Думници, Киевци, Рязковци, Гайтани, почетен караул отдадоха от движение „Единение“ Габрово и Данаил Станчев. 
„Това е мястото и олтара, пред който можем да се поклоним“, отбеляза Бояна Истаткова, председател на читалището.
„В навечерието на Трети март да си спомним за достойнството на героите, за значимостта на обединението в името на националния идеал. Защото само чрез съвместни усилия може да строим по-добро бъдеще. 
3 март е ден на почит и благодарност пред величавата саможертва на участниците в борбата за свобода“, подчерта в словото си Пенка Петрова, кмет на кметство Киевци и секретар на НЧ „Отец Паисий 1928“. 
Прозвучаха стихове за свободата в изпълнение на третокласника Камен Колев. С едноминутно мълчание и поднасяне на цветя пред паметника бе почетена паметта на героите.
При проявен интерес в читалището бе представена книгата „Четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Отговори на някои неизследвани и спорни въпроси“ от Стефан Русев, издадена през 2023 г. Авторът, дългогодишен доцент в Технически университет Габрово, преподавател по „Теория на механизмите и машините“ е запален турист и по планинско ориентиране.