И в Поповци честваха Св. Харалампий и Трифон Зарезан

Препоръчана! I-v-Popovtsi-chestvaha-Sv.-Haralampii-i-Trifon-Zarezan
И в Поповци честваха Св. Харалампий и Трифон Зарезан

Две в едно стана честването на 17 февруари - събота , когато да почетат Св. Харалампий и Трифон Зарезан в салона на Народно читалище”Дядо Стойно- 1927” в Поповци се събраха над 100 човека - млади и стари, малки и големи и се заформи празник на меда и виното и доброто настроение.

Две в едно стана честването на 17 февруари - събота , когато да почетат Св. Харалампий и Трифон Зарезан в салона на Народно читалище”Дядо Стойно- 1927” в Поповци се събраха над 100 човека - млади и стари, малки и големи и се заформи празник на меда и виното и доброто настроение. Зарязването се извърши на лозите на кметицата Румяна Иванова с менчето с вино, китката със здравец и чемшир с много песни, хора и добро настроение присъстващите благословиха домакините и им пожелаха берекет през цялата година. Вокална група „Росна китка” с ръководител Цанка Иванова и фолклорен квартет „Габрово” с ръководител Петко Иванов изпяха най- хубавите си песни за празника и се извиха кръшни български хора с участието на Клуба за народни танци ”Балканджии” с ръководител Янка Колева.
Конкурсът за най-добър мед и най-добро вино привлече над 22 производители на вкусния пчелен мед и хубавото домашно вино. Председателят на журито Иван Лесев поздрави победителите с пожелание за берекет и нова реколта хубаво вино. Победители станаха Станьо Петров, Пенка Кръстева, Тасос, Цветанка Николаева, Стафан Данев, Петко Ботев, Иван Донев и Петко Митев. За най-добър мед награди получиха Стефан Данев и Илия Савов.
Много млади хора уважиха празника и приеха традицията от своите родители, баби и дядовци. Песни, танци, хубаво вино, сладък мед и добро настроение с хубавата народна музика - така се празнува в Поповци.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни