Важният щрих в черно в картината на Кристо на Изео - полицаи и доброволци

Топ новина! Vazhniyat-schrih-v-cherno-v-kartina
Важният щрих в черно в картина
   Полицаите на входа за Сулцано бяха първият знак за грандиозното събитие, което ни очакваше.

    Пътувахме с кола за Изео. Не знаехме какво ни очаква - представите ни се простираха до участие в посещаван мач. Когато видяхме полицаите на 5 км от Сулцано да спират и отбиват движението, решихме, че с поканата за събитието ще ни пуснат. Полицаят я погледна и с категоричен жест ни показа да караме след другите извън Сулцано. В  първия огромен паркинг вече нямаше места. Имахме късмет да паркираме в следващия, организиран на ливада, паркинг срещу скромните 20 евро на ден.
    Автобусът за Сулцано беше претъпкан, но това неудобство не притесняваше никого. Със слизането от него стъпихме върху златния плат, покриващ целия проект на Кристо.
    Още тук с първите крачки вече бяхме част от поток хора, бързащи към главното събитие. Упътвани от доброволци в черни униформи, всички с радиотелефони, но раздаващи с усмивка дипляни и малки квадратни парченца плат - същият от проекта на Кристо.
    Още не знаехме, че ще виждаме тези доброволци на всеки 50 метра от двете страни на дългите плаващи кейове. Те щяха да предупреждават всеки път, когато някой приближи на метър края на плаващия кей към водата на езерото. Винаги усмихнати. Тях дори ги интервюираха.

    Във водата патрулираха на лодки и джетове полицаи.
    В края на деня разбрахме, че паркингите за посетители са организирани в радиус от 30 км!  
    Изморени от дългото ходене, в края се качихме на първия градски автобус като мислехме да слезем на спирка, близка до паркинга, на който бяхме оставили колата.
    Но такава спирка нямаше - автобусът ни откара чак в Каприоло, на около 30 км от Изео.
    Спря пред организиран огромен паркинг за коли на посетители на Плаващите кейове на Изео и всички от автобуса слязохме.
    Видяхме още едно потвърждение колко огромен е проектът на Кристо!
    Превозът от Изео до паркингите като този беше безплатен за посетителите.
    Ние обаче трябваше да се върнем обратно с организирания специално за случая автобусен превоз, но вече срещу 10 евро на човек.
    Като нас неразбрали бяха още десетина немци.
    Полицаи и доброволци бяха част от тази грандиозна, нерисувана никога досега, картина на велик художник, на чието платно във всеки един миг стъпваха хиляди хора, чувствайки как стават част от библейската история на Бога, който ходи по вода.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Cristo

Към началото

Следвай ни