Община Габрово представя публично две концепции, които включват важни инвестиции, ще се излъчва и онлайн

TSent-r--Kristo-i-ZHan-Klod--sche-b-de-s-zdaden-v-sgradata-na-bivshiya-Tehnikum-po-tekstil-v-Gabrovo
Център "Кристо и Жан-Клод" ще бъде създаден в сградата на бившия Техникум по текстил в Габрово

    Община Габрово в партньорство с различни институции и организации е разработила две концепции за интегрирани териториални инвестиции.         Концепциите включват инвестиции в ключови зони и обекти в нашия град, които ще допринесат за цялостна трансформация на градската среда, подобряване на икономическото, социалното и културно развитие на териториите.
    В съответствие с изискванията на процедурата, предстои провеждане на публично представяне на концепциите.
    Публичното представяне ще се състои днес, 11 март 2024 г. от 17:00 часа в Ритуална зала на Община Габрово.
    Предвидена е възможност и за онлайн включване в събитието чрез линк, посочен на сайта на Общината
    Представянето на концепциите ще премине в следния ред:
    17:00 – 18:00 часа  Представяне на ИТИ „Габрово - център на иновации, образование и предприемачество". Безвъзмездната финансова помощ е 23 000 000 лв.

Кристо

Кристо с баща си и майка си в Ню Йорк, 1980


    Концепцията за интегрирани териториални инвестиции на Община Габрово прилага интегриран подход, базиран на местните специфики на област Габрово, и цели изграждане и развитие на „иновационна долина“ и ефективното използване на потенциала на цялата територия на Северен централен район (СЦР) за развитие на индустрията, иновациите и човешкия капитал. Тя се базира на интегрирани мерки и инвестиции по различни програми и доказало се през годините партньорство между местните власти, академичната общност, РИЦ „Амбициозно Габрово“ и водещи иновативни компании в Габрово и региона. Концепцията надминава границите на Северния централен район, тъй като ще се изпълнява с участието на София Техпарк и румънски партньор – Университет на Валахия в румънския град  Търговище.
    18:00 – 19:00 часа  Представяне на ИТИ „Брегове на съвремието - комплекс от мерки за създаване на зелена, иновативна и приобщаваща градска среда в Габрово и Пловдив“. Безвъзмездната финансова помощ е 87 963 375 лв.
     Партньорите са многобройни и с различни профили – от култура до спорт: Министерство на културата, РИЦ "Амбициозно Габрово", Музей "Дом на хумора и сатирата", Българска федерация по хандбал, Фондация "Общност в помощ на зависимите", Ритейл парк ООД, Билла България ЕООД, регионален център за съвременни изкуства "Топлоцентрала", Национална гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив, Национално училище за музикално и танцово изкуство – Пловдив, общинско предприятие "Градини и паркове" – Пловдив, общини Пловдив, Бургас и Трявна.
    Най-голямата част от безвъзмездната финансова помощ - 34 100 000 лв. е за създаване на Център "Кристо и Жан-Клод" в сградата на бившия Техникум по текстил в Габрово.
    Близо 9 милиона са за обновяване на Музей "Дом на хумора и сатирата".
    12 800 000 лв. Са предвидени за спортна зала "Орловец, която не е ремонтирана от 30 години. След спиране работата на ТЕЦ - Габрово, залата не се отоплява. Сега е предвидено да има собствено фотоволтаична централа.
    Със 17 300 000 лв. Ще се осмисли и благоустрои по нов начин зоната край река Янтра от моста на ул. Д-р Василиади" до моста на ул. "Христо Ботев. В концепцията са включени и левият, и десният бряг.
    Останалите средства са за кино "Космос" в Пловдив.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Cristo

Към началото

Следвай ни