Ясен Пенчев се завърна от Южна Корея със златен медал и купата „The Star ot the World”

Водеща! Yasn-Pnchv-s-zavarna-ot-Yuzhna-Korya-sas-zlatn-mdal-i-kupata-Th-Star-ot-th-World
Ясен Пенчев се завърна от Южна Корея със златен медал и купата „The Star ot the World”
На финала на WMI 2018 участваха 1800 ученици от 21 страни - Китай, САЩ, Виетнам, Корея, Тайван, Филипини, Индонезия, Иран и други. Българският отбор се състоеше от 11 деца от различни класове. Финалното състезание се проведе на 14 юли 2018 г. Децата решаваха 25 задачи, разпределени в два модула.

На финала на WMI 2018 участваха 1800 ученици от 21 страни - Китай, САЩ, Виетнам, Корея, Тайван, Филипини, Индонезия, Иран и други. Българският отбор се състоеше от 11 деца от различни класове. Финалното състезание се проведе на 14 юли 2018 г. Децата решаваха 25 задачи, разпределени в два модула. Първият модул съдържаше 15 задачи с избираем отговор, а вторият – 10 задачи със свободен отговор. Всички задачи бяха на английски език и децата трябваше да решат всеки от модулите за 40 минути. Задачите бяха иновативни и нестандартни и включваха материал от по-горни класове.
Ясен спечели златен медал в 6 клас, както и купата „The Star ot the World”, която се връчва на ученика, постигнал най-висок резултат от дадена страна.
В рамките на WMI 2018 се проведе и конкурс за разработване на изследователски творчески математически проект (WMI Mini Math Creative Competition). Проектите бяха разработени и изпратени на организаторите през месец май 2018 г. Ясен подготви презентация на тема „Комбинаторика в рисунки“ заедно с Демира Недева от Пловдив. Децата представиха 10 комбинаторни задачи, които откриваме в рисунките на по-малката сестра на Ясен – Вяра Пенчева. Впечатлено от пъстрите рисунки и интересните задачи, поднесени по нестандартен начин, журито присъди единствената първа награда в конкурса (Gold Award) на проекта, разработен от Ясен и Демира!
Българският отбор спечели в Южна Корея общо 3 златни, 4 сребърни и 4 бронзови медала в индивидуалното състезание, както и една златна, една бронзова и една поощрителна награди в конкурса за презентации.
 Участието на Ясен на това престижно международно математическо състезание бе осъществено благодарение на подкрепата на Община Габрово, както и на няколко физически лица от Габрово. Благодарим ви, че повярвахте в таланта на Ясен и че му помогнахте да сбъдне мечтата си!

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни