С над 100 деца стартира творческата асамблея в цвят и коприна

Minuti-predi-otkrivane-na-asambleyata-vchera-sledobed-v-Sevlievo
Минути преди откриване на асамблеята вчера следобед в Севлиево

Шестото издание на творческата асамблея "Празнични докосвания в цвят и коприна" тази година стартира на 31 май от Троян.
    Инициативата е на "Детска школа за приложни изкуства - Ива Пенчева" в Габрово, която с всяка година се стреми да увлече и прибави нови градове към асамблеята.

Ива Пенчева
    Над 100 деца в Троян се включиха в работата на творческите ателиета за рисуване върху стъкло, керамика и коприна, и за графична техника. 
    Вчера, на Първи юни, асамблеята гостува на децата в Севлиево.

Севлиево


Творческата асамблея "Празнични докосвания в цвят и коприна" гостува в Севлиево на 1 юни. Никол Бонева, студентка по "Специална педагогика", работи като доброволец с децата.


    "Празнични докосвания в цвят и коприна" ще има в Шабла, в Габрово, до края на лятото вероятно ще се присъединят още пет града.
    "Ателиета се провеждат следобед и са отворени не само за местни деца, но и за гости на града, съобщи преподавателят в Детската школа за приложни изкуства Ива Пенчева. В Троян например дойдоха и от детски градини.     Домакините от Троян бяха много любезни, предоставиха ни прекрасни условия в Информационно-културния център, който се намира в централната градска част. Дойдоха много деца.
    Освен тези ателиета, сутрин асамблеята влиза в центровете за деца с увреждания във всеки един град. Децата в тях имат най-много нужда да им се обърне внимание, да се докоснат до изкуството, самите те да рисуват, да изразят своите чувства чрез цветове и различни техники.
    Работата в центровете е благотворителна и аз съм благодарна на подкрепата на Областна администрация – Габрово, на хора от бизнеса като Веселин Кръстев. 
    Разчитам и на моето семейство, на дъщеря ми Никол Бонева, която е студентка точно в тази област – "Специална педагогика", в която ги обучават да работят с деца със слухови, зрителни, интелектуални проблеми, с различни увреждания. 
    Част от асамблеята е и изложбата, която показваме в отделните градове. В нея включвам творби от предишни издания на "Празнични докосвания в цвят и коприна" и така творбите на децата пътуват и срещат други деца от различни места.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни