Духът на Световното влезе в "100 вести" - Кабакчиеви баща и син бяха наши гости

Топ новина! Teodor-i-Smilen-Kabakchievi
Теодор и Смилен Кабакчиеви

Многократният Спортист № 1 на Габрово заради уменията му в мотоспорта - Теодор Кабакчиев, добре се справя и в алпийския ски спорт. Това довери в редакцията на „100 вести“ вчера неговият баща Смилен Кабакчиев, председател на Сдружение „Узана“.

„Да, синът ми кара ски, макар и не с такава страст като моторите.
Кара за удоволствие, а сега на Узана има чудесни условия за зимна почивка и спорт“ - каза таткото на Тедо. Той информира, че пътищата към Географския център на България са почистени до асфалт, хотелите и хижите са на разположение, пистите са добре утъпкани, лифтовете работят.
„Пребиваването в планината през зимата е много приятно и Узана предлага много възможности да се прекарат тук почивните дни или по-дълга ваканция - сподели още Кабакчиев старши. - А прогнозите са, че до 10 март времето ще бъде много подходящо за почивка в планината. И ми се иска габровци просто да се качат на Узана, както и да си го ценят това място като даденост, която хиляди други нямат.“
Според Смилен всеки родител се чуди с какъв спорт да се занимава детето му, а ските са умение, което ще му остане за цял живот.
„Днес не всеки родител има възможност да прати детето си на ски училище, особено ако планината е далеко, а ние го имаме на десет километра от Габрово - разсъждава председателят на Сдружението, което има пряко участие за развитието на местността като атрактивна дестинация за любителите на зимните спортове. - Може би габровци не знаят, че има ски учител, преподавател по физическо, който всеки ден е на разположение. Има много добре оборудван ски гардероб за всички възрасти.
Тази година интересна атракция на Узана са разходките с моторни шейни. С тях дори група от десе-тина човека може да се качи до връх Исполин.
продължава на стр. 8
До хотелски комплекс "Импулс" има барбекю за 70 човека, което се ползва съвсем безплатно, направено е от парк "Българка", от хотел "Импулс" сме подали ток и вода.
А гостите на хотела, които искат да си поръчат нещо навън, могат да го направят в чайната.
През седмицата съоръженията работят всеки ден. Ако има добри условия за ски, така ще е до 17 март. Метеоролозите обещават днес да падне още малко сняг, който ще бъде перфектен за скипистите."
Иначе неговият син Теодор се представя превъзходно в Световния шампионат по СуперЕндуро. За последно габровският талант впечатли в Будапеща, където се намеси в битката за призовите места и в трите финала от четвъртия кръг от сериите. В в 12 хилядната зала „Ласло Пап“ той зае седмо място в крайното подреждане на клас „Джуниър“.
Кръг преди края на СуперЕндуро сериите Тедо е на 8-ма позиция с 93 точки. Финалният кръг е на 6-ти април в Билбао, Испания. Шампионът вече е известен - британецът Уилям Хоаре, който след Будапеща с набраните 227 точки стана недостижим на върха.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Моторни

Към началото

Следвай ни