Кабакчиев показа класата си и в Еквадор

Teodor-Kabakchiev
Теодор Кабакчиев
Звездата ни в моторното хард ендуро Теодор Кабакчиев (Еконт, КТМ) прослави името на Габрово и България и в далечен Еквадор.

   Талантът ни спечели надпреварата „Ukupacha Extreme“ в град Патате в централната част на южноамериканската държава.
    12-ото издание  на едно от най-трудните хард ендуро състезания в Южна Америка, което се се проведе отново след 4-годишна пауза, включваше три етапа – Суперендуро по улиците на Патате, Пролог на затворено трасе и същинското хард ендуро, като от трите се натрупваха точки.Ecuador
    „Ukupacha“ на местния кечуа означава „долната земя“ и името говори красноречиво за характеристиките на над 100 километровата хард ендуро надпревара в последния състезателен ден.
    Теодор се справи най-бързо с предизвикателството на адското (буквално) над 100-километрово трасе в планините на Еквадор и високата надморска височина, която започваше от 2600 м и на моменти достигаше до 4000 м. Подкрепяният от „Еконт“ роден супер талант завърши пред мексиканеца Дидие Гоиранд и испанеца Алфредо Гомес.
    Така „летящият габровец“ покори и Еквадор за един чудесен завършек на състезателната 2023-та. Две седмици по-рано Кабакчиев триумфира и в индонезийското „Uncle Hard Enduro“, което се проведе в Кирам Парк, южен Калимантан. Това беше и неговата втора поредна победа в тази проява. 
    В Световния шампионат на Международната федерация по мотоциклетизъм (FIM) по хард ендуро за сезон 2023 топ пилотът ни завърши на пето място. Кабакчев записа два подиума през сезона, като се нареди трети в сръбското „ХRoss“ и в най-трудното многодневно хард ендуро състезание в света – румънското „Red Bull Romaniacs“, в което постигна победи и в два от състезателните дни. Записа и първото си завършване в най-изтощителното еднодневно състезание по хард ендуро в света - „Red Bull Erzbergrodeo“ в Австрия.      

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Моторни

Към началото

Следвай ни