ПТГ "Д-р Никола Василиади" с Европейска награда за иновативно обучение за 2023

Evropeiskata-nagrada-za-inovativno-obuchenie-sche-aktsentira-v-rhu-znachenieto-na-evropeiskoto-s-trudnichestvo-v-oblastta-na-obrazovanieto
Европейската награда за иновативно обучение ще акцентира върху значението на европейското сътрудничество в областта на образованието
    Четири български учебни заведения получиха Европейската награда за иновативно обучение за 2023 година на успешно финализирани проекти по програма „Еразъм+“. 

    Това са:
    ОУ „Антон Страшимиров“ от с. Бохот с проект „Learn and Play“; ОУ „Добри Чинтулов“ от гр. Варна с проект „Успешни, Технологични, Различни, Ефективни /УТРЕ/ - европейски будители в образованието“; Профилирана природо-математическа гимназия „акад. проф. д-р Асен Златаров“ от гр. Ботевград с проект „Чуждите езици и STEM науките – ключ към успеха“ и ПТГ „Д-р Никола Василиади“ от гр. Габрово с техния проект „Надграждане на професионалните умения чрез иновативни практики в Европа“.
    Церемонията по награждаването се състоя вчера в Габрово, а участниците от цялата страна бяха приветствани от кмета на община Габрово Таня Христова, областния управител Мария Башева, началника на РУО – Габрово Юлия Влаева и директора на националния център за развитие на човешките ресурси Михаил Балабанов.
    Наградата има за цел да покаже изключителни преподавателски практики, прилагани в рамките на „Еразъм+“, и да отдаде признателност на учителите и техните училища, които имат голям принос за развитието на учителската професия. 

Европейската награда за иновативно обучение ще акцентира върху значението на европейското сътрудничество в областта на образованието, както и за създаването на Европейско образователно пространство до 2025 г. Европейската награда за иновативно обучение се присъжда на успешно финализирани проекти по Програма „Еразъм+“, селектирани ежегодно от Националните агенции по Програмата.

ОУ „Антон Страшимиров“ от с. Бохот с проект „Learn and Play“; ОУ „Добри Чинтулов“ от гр. Варна с проект „Успешни, Технологични, Различни, Ефективни /УТРЕ/ - европейски будители в образованието“; Профилирана природо-математическа гимназия „акад. проф. д-р Асен Златаров“ от гр. Ботевград с проект „Чуждите езици и STEM науките – ключ към успеха“ и ПТГ „Д-р Никола Василиади“ от гр. Габрово с техния проект „Надграждане на професионалните умения чрез иновативни практики в Европа“ са българските лауреати, отличени с европейската награда.

 „Европейска награда за иновативно обучение“ се връчва за трета поредна година. Темата на изданието за 2023 г. е „Образование и иновации“ и е свързанo с „Европейската година на уменията“. Печелившите проекти от тази година обхващат широк спектър от теми, като:

·       иновативно използване на нови и нововъзникващи технологии

·       интегриране на цифровите инструменти в педагогическите практики

·       използване на 3D виртуални реалности

·       прилагане на мобилни решения в образованието

През настоящото издание, 93 проекта от 32 европейски страни са избрани и отличени в четирите категории:

·       образование и грижи в ранна детска възраст — 15 проекта

·       начално образование — 23 проекта

·       средно образование — 28 проекта

·       училища за професионално образование и обучение— 27 проекта

  

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото

Следвай ни