Приветствие на Областния управител от Тържествения академичен съвет на Технически университет - Габрово

Топ новина! Mariya-Basheva-i-prof.-ZHelezarov
Мария Башева и проф. Железаров
    Технически университет - Габрово отличи заслужили студенти и преподаватели на Тържествен академичен съвет по повод 24 май.

Той се проведе на 23 май в Библиотеката на висшето училище в присъствието на Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий, областния управител Мария Башева, заместник-кметът на Габрово Николай Меразчиев, началника на РУО - Габрово Юлия Влаева, ръководители на предприятия, културни и образователни институции. 
    „В навечерието на 24 май - Деня на българската просвета и култура, бих искала да изкажа своята признателност и Ви поздравя за Вашата просветна дейност, за професионализма, енергията и посоката, която давате на младите хора. Вие сте част от общността на учителите и преподавателите, които вдъхновявате и палите искрата за знания, които оставяте спомен и следа в бъдещето на Вашите студенти. И те ще Ви помнят, уважават и ценят“, каза в приветствието си Мария Башева. Тя поздрави и проф. Толкмит за званието „Доктор хонорис кауза“, което ще му бе връчено и за успешното половинвековно партньорство между двата университета – в Габрово и Митвайда.

Владика в ТУ
    „Пожеланието ми към всички вас – преподаватели и студенти, е илюстрирано в картина чрез емблемата на ТУ – зъбното колело. В картината е разположена предавка  от зъбни колела – не е инженерна разработката, а чисто символична и с посланието да сте единни, в синхрон да продължавате да развивате образователната институция.  Помнете, че всеки един от вас, колкото и малък принос да има, е важна част от цялото и подпомага общото движение и развитие. И когато всички сте дейни и активни, целият механизъм работи“, каза още Мария Башева и прочете илюстрираната на картината мисъл  на Том Уилсън - „Много от нас са по-способни от някои от нас, но никой от нас не е способен като всички нас заедно”. 
    „Бъдете здрави и нека заедно да движим механизма на успеха за област Габрово“, пожела областният управител. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото

Следвай ни