Зам.-министър Илко Гетов откри изцяло обновеното спешно отделение в Габрово

Топ новина! Minist-r-Getov,-v-sredata,-rezhe-lentata-na-obnovenoto-speshno-otdelenie
Министър Гетов, в средата, реже лентата на обновеното спешно отделение

С тържествен водосвет бе открито вчера изцяло ремонтираното, обновено и модернизирано спешното отделение на областната болница. Преустройството се осъществи по линия на големия инвестиционен проект за модернизация на спешната помощ на Министерството на здравеопазването.
Гост на тържеството бе зам.-министърът на здравеопазването проф Илко Гетов. Той обяви, че Габровска област е първата в страната, в която проектът за спешната медицинска помощ е на 100 процента завършен. Той е на стойност над 600 000 лв. и отделно са инвестициите в Центъра за спешна медицинска помощ. 
Изпълнителният директор на болницата д-р Минко Михов каза:
"За мен е чест да Ви посрещнем за втори път тази година, за да открием официално поредното реновирано отделение в болницата със средства от Министерството на здравеопазването.
Основната цел на проекта е осигуряването на подходяща и ефективно здравна структура, допринасяща на качеството и безопасността при оказване на здравна помощ.
Ежегодно в мултипрофилното спешно отделение  преминават около 18 000 пациенти, от които се 9 000 се хоспитализират в болницата. 
Отделението се явява първата структура, с която тези пациенти контактуват и техните впечатления и удовлетворение се .явяват важен атестат за цялостната дейност на лечебното заведение. Много често екипите се срещат с животозастрашаващи ситуации, критично болни, пострадали от злополуки и тежки травми.Там е и мястото, където често се генерира недоволството от нетърпеливи пациенти, неразбиращи отговорността на дежурния екип.
След реализиране  на проекта условията за работа са коренно променени. Осигурен е модерен достъп на граждани и линийки на ЦСМП; Има достатъчен на брой кабинети за прегледи, модерно оборудвана шокова зала, зала за медицински триаж, помещения за кратковременен престой за наблюдение на пациенти, превързочни.
    Благодаря на екипите на отделението, лекари, специализанти, медицински специалисти, санитари, които проявиха търпение и разбиране да работят почти година в екстрена обстановка и да оказват навременна и качествена помощ на своите пациенти. Надявам се, че по-добрите условия ще дадат възможност да се повиши качеството на работата, удовлетвореността на нас и на нашите пациенти, въпреки тежкия кадрови дефицит. Надявам се от най-непривлекателното място за работа в болницата сега интересът към него да се повиши и ще има ентусиасти, които да се включат в екипа.”.
След мащабния проект входът на местното отделение е преместен на мястото на входа на Акуишепо-гинекологичното отделение.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Здравеопазване

Към началото

Следвай ни