„Идеал Стандарт – Видима“ модернизира лабораторията на болницата за белодробни заболявания в Габрово

Топ новина! Yaroslav-Donchev-s-d-r-Ivo-Stanchev-i-meditsi-pri-vr-chvane-na-darenieto-v-SBaLBB
Ярослав Дончев с д-р Иво Станчев и медици при връчване на дарението в СБАЛББ
Компанията за пореден път доказа своя социален ангажимент за повишаване нивото на здравните грижи в областта

В резултат на активен диалог с ръководството на Специализирана болница за активно лечение по белодробни болести в Габрово се определиха нуждите  здравното заведение за обновяване на медицинското оборудване. В продължение на три години компанията дари нови съвременни апарати за изследване на показателя D-Dimmer, за кръвна захар, кислородни концентратори и висок клас биохимичен анализатор. Лабораторията на областната Специализирана болница за активно лечение по белодробни болести в Габрово вече е с модерна апаратура. 
„Още при първите разговори с д-р Станчев приехме присърце осъвременяването на медицинската апаратура на лабораторията. Нито за миг не сме се колебали, че трябва да съдействаме. Това е нашият начин да покажем своя ангажимент към обществеността, където работим и загриженост към хората, включително и към работещите в нашата компания“, каза Ярослав Дончев, изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“ по време на разговор с медиците в болницата при посещението си в новооборудваната лаборатория. 

Д-р Станчев обясни подробно за всеки един от апаратите, закупени от компанията, които са от изключителна полза за навременната диагностика на пациентите и провеждането на пълноценно лечение. „Огромната необходимост от съвременна надеждна апаратура възникна в Ковид пандемията, сподели д-р Иво Станчев и тогава „Идеал Стандарт – Видима“ веднага реагира и закупихме първия апарат за изследване на показателя D-Dimmer, с който следим склонността към образуване на тромби в кръвта. През следващата година осъвременихме лабораторията с още един апарат за изследване на кръвна захар, закупихме и кислородни концентратори, които се използват в лечебния процес при пациенти с ниски нива на кислород в кръвта. Най-новият апарат е модерен биохимичен анализатор, който има изключително важно значение за провеждането на последващо лечение на пациенти с белодробни заболявания, тъй като правим специфични изследвания на много биохимични показатели.“
Медиците в СБАЛББ сърдечно благодариха за направените дарения и изразиха удовлетворението си, че така качеството на медицинските услуги е на още по-високо ниво. 
Финансовата подкрепа на „Идеал Стандарт – Видима“ за осъвременяване на медицинската техника с цел по-високо ниво на здравните грижи в болниците в Габрово и Севлиево е част от дългогодишния проект на компанията „За по-добро здравеопазване“. 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

1 коментар

  • Потребител
    Anonymous 2023-11-10 11:44:57

    Мнозина страдат от диабет и дори не знаят, че са болни, но сега е напълно възможно да се предотврати диабет или да се излекува. Има уникално лекарство, което подхожда на всички и действа бързо, прочетете го сами------> min.lc/diabexin

  1. Още от Здравеопазване

Към началото

Следвай ни