Детска градина "Радост" навършва 50 години, млад и амбициозен екип продължава традициите

Препоръчана! Veronika-atanasova
Вероника Атанасова
На 8 февруари 2023 г. детска градина „Радост“ отпразнува 50-годишния си юбилей.

     Един град не може да се развива духовно и икономически, ако не е възпитал и изучил добре децата си. Едно дете не може да стане успешен човек, ако от най-ранна възраст не му е подадена ръка по пътя към знанието. Търсите доказателството – елате в Габрово.
    Китното балканско градче гради своята просвета от десетилетия и днес редовно едни от най-високите постижения в конкурси, олимпиади и международни състезания се постигат именно от местни ученици. Част от тях обаче първо са минали през една от най-хубавите градини в областта. Сега тя празнува 50-ия си рожден ден. 
    Детска градина „Радост“ отваря врати на 8 февруари през 1973 година. 

Juliana-Ilieva

Природен кът на ДГ „Радост“. Учителката Юлиана Илиева разкрива на децата тайните за живота на птиците


Първият директор - Генка Господинова, и първите учителки посрещат 112 деца, разпределени в четири възрастови групи. 
    През 1998 година детското заведение е обединено с детска градина „Знаме на мира“ и приема общото име Радост. И така ден след ден, година след година няколко поколения директори (Ангелина Ганчева, Мариана Иванова, Христина Кокенска), учители и помощен персонал живеят и работят с ентусиазъм и вяра, че това, което правят, ще остане за поколенията.
    Днес просветителската традиция се продължава от млад и амбициозен екип, който гледа и към бъдещето на професията и на децата. Детската градина работи по няколко национални програми - „Хубаво е в детската градина“, „ИКТ в системата на предучилищното и училищното образование“, и различни проекти – „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“, „Подкрепа за приобщаващото образование“, „Дизайн шампиони“. Материалната база непрекъснато се обогатява и развива. От съвсем скоро децата се радват на открита външна площадка и кабинет по безопасност на движението по пътищата.  

otkrivane
    Детската градина успешно си партнира с част от спортните клубове и танцови школи в града - ОФК „Янтра Габрово“, ФК „Орловец-94“, ОБК „Чардафон Габрово“, танцова школа „Лиана“.
    И разбира се, поводи за гордост не липсват. Всяка година възпитаници на детското заведение печелят призови места в различни музикални и творчески конкурси. 
    „Трябва не само да знаеш какво е било преди теб – че преди 50 години е поставено началото на едно приказно място за деца, а и това, че трябва да вървиш напред и да оставиш нещо след себе си“, казва директорът на детска градина „Радост“ Вероника Атанасова.
    Тя признава, че професията на учителя днес е още по-изискваща и отговорна, защото „трябва да сме дигитални, да сме и интерактивни, да намерим своето достойно място в днешното забързано време, но и да не забравяме какво е било преди нас, да пазим корените си, гледайки напред“.
    Снимки от албумите на детска градина „Радост“

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни