В Седмицата на здравословното хранене и спорта се включиха над 1000 деца от областта

Топ новина! Uchastieto-tazi-godina-beshe-rekordno
Участието тази година беше рекордно
„Денят на здравословното хранене и спорта“, който се провежда повече от 10 години, тази година постави рекорд по масовост.

Поради епидемиологичната обстановка за втора година той се превръща в „Седмица на здравословното хранене и спорта“ и се провежда на място в училищата. В него се включиха 44 паралелки от 3 и 4 клас от 18 училища в областта. Децата трябваше да изпълнят три задачи. Първата от тях беше изработка на плакат за здравословното хранене. Всички те са проявили много фантазия и креативност. Втората задача беше комплексна. Участниците трябваше да решат каква салата да направят, да си направят сметката какво могат да купят от пазара така, че да им стигнат ограничените средства, с които разполагат, да я „приготвят“ и да я опишат в специален формуляр за това.
Всички участници са се справили отлично. В много от класовете се е провело истинско състезание между отборите. Спортната игра също трябваше да се проведе в клас. Затова участниците изпробваха точността си при стрелба с дартс. И там имаше победители и такива с по-малко точки. В крайна сметка всички деца са победители, тъй като 10 дни те активно са се запознавали със здравословното хранене и имаха шанс да разнообразят заниманията си в часа по физическо възпитание и спорт.
Седмицата на здравословното хранене и спорта беше отчетена на онлайн събитие на 14 декември. Организаторите благодариха на всички участници и техните класни ръководители, които се ангажираха с провеждането на игрите. Всички участващи паралелки ще получат награди и малка почерпка за учениците от ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово.
Организатори на събитието са ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово при Габровската търговско-промишлена палата и Регионалното управление на образованието в Габрово със съдействието на РСО „Централна Стара планина“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни