Какви мерки е взела Община Габрово за регулиране на паркирането извън синята зона

Препоръчана! V-vezhdaneto-na-sinya-zona-zap-lni-s-koli-s-sednite-na-zonata-ulitsi
Въвеждането на синя зона запълни с коли съседните на зоната улици

Граждани питат за паркирането в Габрово

Даниел Петров, „Възраждане“

Граждани подадоха сигнал до „Възраждане“ - Габрово с молба да се даде гласност на проблема с паркирането в зонитe, гранични на синята зона в града.

Липсата на буферни паркинги в града и желанието на някои граждани да избегнат платения престой в синя зона води до пренасищане с коли в граничните райони.

Те са паркирани по всевъзможен начин и навсякъде, което затруднява движението на пешеходци и ползването на паркоместа от живущите в засегнатите райони.

След направен оглед на засегнатите зони представителите на „Възраждане“ -  Габрово установиха, че най-сериозно този проблем се отразява на живущите на улиците „Чардафон”, „Св. Св. Кирил и Методий” и „Марин Дринов”, където струпването на паркирани автомобили е в пъти по-голямо от периода преди въвеждането на Синя зона.

Разбира се, за сметка на претоварените съседни райони, районът на  синята зона е празен.

„Възраждане“ - Габрово изпрати запитване до Община Габрово с въпроси, които да изяснят: Какви са мерките, предприети за разрешаване на ситуацията?

Ние от „Възраждане“ - Габрово смятаме, че за да се намерят решения на подобни проблеми, касаещи много обществени групи, е необходимо да се сформират работни групи от експерти и граждани, които заедно да обсъдят създалата се ситуация, да дадат мнения и да открият възможните решения, така че за всички да се разреши благоприятно настоящата ситуация.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни