Villeroy & Boch завърши придобиването на Ideal Standard

Топ новина!
и се нарежда сред най-големите производители на продукти за баня в Европа

Villeroy & Boch успешно завърши процеса по придобиване на всички компании на Ideal Standard Group. Ideal Standard ще бъде интегрирана като отделна част от групата на Villeroy & Boch Group, след като бяха получени всички необходими одобрения от антитръстовите институции.

Брюксел/Метлах, 29 февруари 2024 г. С интеграцията Villeroy & Boch ще се нареди сред най-големите производители на продукти за баня в Европа, с над 13 000 служители, с глобална производствена и дистрибуторска мрежа. Ideal Standard допълва отлично бизнес модела на Villeroy & Boch. Допълващите се силни страни на двете компании на регионално ниво, стратегиите за продажби, продуктово и бранд портфолио ще повишат конкурентоспособността на Групата.

Съставът на Управителния съвет на Villeroy & Boch AG остава същия под ръководството на Габи Шуп (Gabi Schupp), Главен изпълнителен директор. Ян Петер Тевес ще продължи да ръководи бизнеса на Ideal Standard и ще рапортува на Габи Шуп.

С придобиването на Ideal Standard ние систематично следваме нашия стратегически път на растеж, разширявайки основния си бизнес и засилвайки международното си присъствие. Ние твърдо вярваме, че бизнес културите на двете компании ще се съчетаят добре. В допълнение към нашите традиционни марки, ние споделяме общи ценности, включително отдаденост към високото качество и обслужване, стремеж към съвършен дизайн и иновации. Бихме искали да приветстваме с Добре дошли! нашите нови колеги и с нетърпение очакваме заедно да изградим нашето съвместно бъдеще, коментира Габи Шуп, Главен изпълнителен директор на Villeroy & Boch AG.

Придобиването на Ideal Standard е най-голямата сделка от такъв тип в историята на Villeroy & Boch. Интеграцията ще ни позволи да бъдем по-гъвкави в една постоянно предизвикателна пазарна среда, да работим в синергия и да положим основите на бъдещ печеливш растеж, добави Андреас Шмид, председател на Надзорния съвет на Villeroy & Boch AG.

Ние очакваме с нетърпение да работим заедно като част от Villeroy & Boch Group. По-силното регионално присъствие, нашият обединен опит в бизнеса с клиентите, проектният бизнес, както и нашият отлично позициониран бизнес със смесители са само някои примери за огромния потенциал, който ще разгърнем с нашите клиенти, нашите партньори и нашите служители, каза Ян Петер Тевес, Главен изпълнителен директор на Ideal Standard International N.V.

Обединената компания ще запази своите брандове за вбъдеще. Ideal Standard ще бъде интегриран в организацията като отделен клон. Метлах ще остане централа на Villeroy & Boch Group, а Ideal Standard ще продължи да се управлява от Брюксел.

 

За Villeroy & Boch

Villeroy & Boch е един от най-големите водещи световни марки за керамични продукти. Основана е през 1748 г. Централата и се намира в Метлах, Германия. Компанията е семеен бизнес символ на иновации, традиция и стил.

Villeroy & Boch е известна лайфстайл марка, представена в 125 страни с продукти в категории Bathroom & Wellness и Dining & Lifestyle.

 

За Ideal Standard

Ideal Standard International е водещ производител на санитарна керамика и арматура в Европа, Близкия Изток и Северна Африка, предлагайки широка гама от продукти за жилищния и обществения сектор в над 100 страни. Компанията произвежда продукти за всички продуктови категории на пазара на санитарна керамика и смесители. С многокатегорийните си решения Ideal Standard се позиционира като обслужване на едно гише за своите клиенти. Ideal Standard International предлага продуктите си под редица добре известни международни и национални марки, като Ideal Standard, Porcher и Armitage Shanks.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни