В Доклада за устойчивост 2023 Ideal Standard представя ключови постижения в областта на устойчивостта

Топ новина!  „Zaedno-za-po-dobro-b-desche“
 „Заедно за по-добро бъдеще“
Всеобхватното обещание на Ideal Standard „Together for a better future” е изградено на три стълба: за по-добър живот, за по-добра планета и за по-добър бизнес

Водещият производител на продукти за баня Идеал Стандарт Интернешънъл съобщи за публикуването на новия Доклад за устойчивост 2023, в който представя ключови постижения и напредъкът постигнат от компанията за по-добро устойчиво бъдеще.

Задълбоченият докладTogether for a better future“ („Заедно за по-добро бъдеще“) проследява прогреса на редица обещания заявени в първия доклад за устойчивост, който обхваща дейността на бизнеса през 2022 г.

Сред най-значимите постижения през 2023 г. са: редица проекти за намаляване на използваните енергии, с които се постигна намаляване въглеродния ни отпечатък с 5% или с 5514 т CO2, с 41,5 тона е намалено количеството пластмаса за еднократна употреба в опаковките на продуктите и публикуването на 5 000 Екологични продуктови декларации, за да осигурим по-голяма прозрачност на жизнения цикъл на нашите изделия пред клиентите.

Едно от най-големите ни постижения е в завода за арматура във Витлих, Германия, който достигна нулеви емисии за потребление на електроенергия за 2023 г., т. е. 100% от електроенергията се произвежда от възобновяеми източници, включително соларен кампус в завода, съставен от над 3000 фотоволтаични панела. 

В подкрепа на постигнатото въведохме EcoLogic рамка за развитие, която изисква използването на устойчиви вериги за доставки и трайни материали за създаване на продукти, които подобряват хигиената, водната и енергийната ефективност. В резултат, разработихме продукти като гамата душове Alu+. Те са произведени от 84% рециклиран алуминий, не съдържат вредни материали като никел и са водно ефективни, като същевременно предлагат превъзходно изживяване под душа.

През годината компанията увеличи наемането на жени в Европа с 7.5%, стартира цялостна програма за устойчивост на веригата за доставки, която обхваща 80% от директните разходи на групата, компаниите ни в Обединеното кралство и Чехия са вече със Сертификат за здраве и безопасност по ISO 45001, което означава, че заводите в пет страни получават акредитация.

Ян Петер Тевес, главен изпълнителен директор на Идеал Стандарт Интернешънъл каза по повод на доклада: „Постигнатото надминава целите, поставени през 2022 г. Особено съм горд, че продължихме да инвестираме в подобрения на производствените процеси и разработването на значими продукти въпреки икономическия спад.“

Ideal Standard завърши 2023 г. със сребърен медал от EcoVadis – най-големият доставчик на рейтинги за устойчивост в света, с което постави компанията в топ 25% от над 85 000 организации, оценени в световен мащаб. EcoVadis оцени екологичните показатели на компанията като „напреднали“.

Фатима Мимуми, директор ESG в Ideal Standard, добави: „Макар да сме горди с постиженията си, ние знаем, че има още много да се направи и вече работим по редица подобрения. Нашите цели остават амбициозни, ние сме уверени, че с поддържането на добро сътрудничество с нашите партньори и доставчици, ние можем да се справим с предизвикателствата и наистина да окажем значимо въздействие.“

Всеобхватното обещание на Ideal Standard „Together for a better future” („Заедно за по-добро бъдеще“) е изградено на три стълба: за по-добър живот, за по-добра планета и за по-добър бизнес.

Това са основни посоки в ангажимента на компанията за постигане на Целите за устойчиво развитие на ООН в областите чиста вода и канализация, равенство на половете и действия в областта на климата.

Пълният текст на Доклад за устойчивост 2023 тук: https://www.idealstandard.bg/za-nas/ustoychivost

 

Относно Ideal Standard International

Ideal Standard International е световен лидер в производството на висококачествени решения за жилищни и търговски сгради и болници. Базираната в Брюксел (Белгия), компания има над 7 073 служители, работещи в 8 производствени предприятия и оперираща в над 100 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Портфолиото на Ideal Standard съчетава експертно разработени, дизайн ориентирани продукти с авангардна технология, които са водещи в индустрията по отношение на естетиката и функционалност. Дизайнът винаги е издигнат на пиедестал в ДНК-то на Ideal Standard International и партньорството с известното италианско дизайнерско студио Palomba Serafini Associati е свидетелство за това.

Компанията предлага широка гама от продукти за баня, включително керамика, смесители, душове, вани, мебели и аксесоари, предоставяйки цялостна гама от междукатегорийни решения чрез индивидуалния подход на компанията Singular. Той е разработен специално, за да рационализира дизайна на банята и да опрости процеса на избор. Singular™ подход прилагаме в специфицирането, проектите и дизайна. Това е прост и гъвкав процес, за който е нужен само един доставчик, само един контакт. Всичко необходимоот едно място. При този процес ще имате достъп до неограничени вдъхновяващи решения за баня. Международните марки Ideal Standard включват Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания) и Porcher (Франция).

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни