“Идеал Стандарт - Видима“ отбеляза 90-годишнина

Топ новина! Rumen-Radev---az-s-m-gord,-che-v-B-lgariya-ima-predpriyatiya-kato-vasheto-
Румен Радев: ""Аз съм горд, че в България има предприятия като вашето"
Президентът: Това е успешният модел за развитие на българската икономика

"Аз съм горд, че в България има предприятия като вашето, които показват на практика какъв трябва да е успешният модел за развитие на българската икономика", каза президентът  Румен Радев в Севлиево, поздравявайки работещите в "Идеал Стандарт – Видима" по повод 90-годишнината.
    Тържественото събитие се състоя на 29 юни в двора на завода за санитарна арматура и събра стотици настоящи и бивши служители, техните семейства, партньори, представители на държавната и местната власт, приятели.
    "Когато дойдох тук за първи път преди 7 години, останах силно впечатлен – сподели президентът. – Така че нямаше как да не приема поканата да ви поздравя за вашата 90-годишнина, да не окажа това внимание и признателност на едно от най-големите, най-старите и най-иновативни български предприятия. Участвал съм в много политически разговори, кръгли маси, дискусии как трябва да изглежда българската икономика – и като технологична база, и като начин на организация и ръководство, иновативност, отвореност към света, работа с местната власт, подкрепа на местната общност и на младите хора. Аз съм горд, че в България има предприятия като вашето, които показват на практика какъв трябва да е успешният модел за развитие българската икономика. Това се вижда много ясно от вашата успешна трансформация към едно високотехнологично, експортно ориентирано производство. Това, което наистина може да вдигне на по-голяма висота българската икономика. Вашата успешна трансформация към зелена икономика, кръгова икономика ни прави един достоен член на голямото европейско семейство. Вашият безспорен успех за намиране на партньори навън и пазари навън. И тук можем да видим и причините за това. Това е иновативност и непрекъснат развой. Това е инвестиция във високотехнологични производства и модели на управление. Това е непрекъснато повишаване на квалификацията на служителите и развитие на конкурентоспособността. И всеки, който идва, е впечатлен. Щастлив съм да видя, че това предприятие формира едно голямо сплотено семейство. Да продължавате все така, да продължавате да правите така, че младите хора остават тук. Благодаря че ми давате увереност, че България се развива като модерна европейска държава."

    В събитието, което  премина под мотото "Не сме вчерашни, утрешни сме", участваха ръководителите на "Идеал Стандарт-Видима" – изпълнителният директор Ярослав Дончев, Ян Петер Тевес – главен изпълнителен директор на Идеал Стандарт Интернешънъл, директорът на завода за санитарна арматура Емил Гатев, на завода за керамика Валентин Ганев, Милена Богданова – директор "Човешки ресурси", кметът на Севлиево д-р Иван Иванов,  председателят на Общинския съвет Явор Памукчиев, областният управител Мария Башева.  
    Емил Гатев, директор на завода за санитарна арматура, каза, че е много развълнуван и щастлив, да сподели празника с всички, допринесли за успеха на "Идеал Стандарт – Видима", и съобщи фактите, които го правят горд: 
    "Последните няколко години заедно със завода за керамика благодарение на това, че ние наистина си вършим добре работата и компанията ни гласува години наред доверие, за тези няколко години са инвестирани нови 53,6 млн. лева само за заводите в Севлиево. Аз лично съм горд. Надявам се и вие. Разбира се, ние сме добри социални партньори – Община Севлиево го знае, Областната управа го знае. От 2019 досега сме инвестирали, тоест сме дарили под формата на социални програми – в здравеопазване, в спорт, в образование 2,3 млн. лева. Ето това вече е нещо, с което трябва да се гордеем. Благодаря, че сте днес тук.
    Ако някой ме беше попитал преди много години "Защо постъпи във Видима", щях да кажа „Не знам“. Ако ме питат сега, ще кажа че винаги бих съм искал да започна тук. Само да съм по-млад. Струва си всяка една минута. Струва си да се борим, да се развиваме в този малък град. Бъдете здрави! Доброто предстои! От известно време сме част от концерна "Вилерой и Бох". Ако ние имаме 90 години история, те имат 275. Така че доброто предстои. Нека "Идеал Стандарт – Видима" бъде достойно място за работа!"

90 години
    Емил Гатев съобщи, че над 160 милиона смесители, произведени в Севлиево от "Идеал Стандарт-Видима", са изнесени в повече от 100 държави.
    Ян Петер Тевес, главен изпълнителен директор на Идеал Стандарт Интернешънъл, приветства президента, домакините и гостите: "Много ви благодаря от името на "Идеал стандарт", че сте тук.  Огромно удоволствие е да видим толкова много хора – бивши и сегашни работници и служители с техните близки и семейства. Ние даваме работно място на 3000 души. Заслужава си да цитираме няколко важни дати. 1934 година, когато визионери – смели дръзки, с представа за бъдещето – са започнали това начинание. 1992 г. – създаване на джойнт венчър с „Американ Стандарт”. Идват години на разширяване, довели до създаване на завода за санитарна арматура, завода за керамика, Центъра за IT компетенции и Дистрибуционния център в Севлиево и Градница. Миналия октомври станахме част от Villeroy & Boch. Ние не само ще учим от тях и тяхната история, но и ще гледаме с поглед към бъдещето. И от името на Villeroy & Boch мога да кажа, че много скоро ще започнем да произвеждаме смесители за Villeroy & Boch, тук в Севлиево."
    Президентът бе удостоен с юбилеен плакет по случай 90 години "Идеал Стандарт – Видима". Плакети бяха връчени още на областния управител Мария Башева и кмета на Севлиево д-р Иван Иванов.  
    Румен Радев заедно със съпругата си Десислава Радева разгледа производството в завода за санитарна арматура.   
    В празничния съботен ден за децата имаше картинг писта, надуваеми замъци за най-малките, ателиета на открито за рисуване с къна и рисуване върху вода. За възрастните – обяд, напитки, песни, хора и рок с група “Сигнал”. 
    В двора на завода беше подредена прекрасна изложба с рисунки на деца от Детски Арт център "Видима" с преподавател Снежана Велчева.
 
    Снимки: 100 вести, Президентство, Областен управител

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни