Творчески стаж на студенти от Нов български университет в завода за керамика на “Идеал Стандарт - Видима“

Топ новина! Lektor-be-prof.-Bozhidar-Bonchev
Лектор бе проф. Божидар Бончев
Младите хора изучаваха и прилагаха една от най-интересните техники в съвременната керамика – трансферна ангобна техника в гипсов калъп

Тази година творческият стаж на студентите от Нов български университет в завода за керамика на „Идеал Стандарт – Видима“ премина в изучаване на нова техника. Като гост – лектор беше поканен проф. Божидар Бончев – професор от Национална художествена академия и едно от най-големите имена в съвременната керамика в България. 
По време на стажа проф. Бончев представи две лекции пред студентите и служителите на завода за керамика, както и демонстрира една от най-интересните техники в съвременната керамика, характерна за неговото творчество – трансферна ангобна техника в гипсов калъп. 

Керамика
Студентите имаха възможност и да създадат обща работа с проф. Бончев. Участието му в стажа е първата стъпка от серия семинари, които са планирани през следващите години в Учебно-практически и изследователски звена към специалност «Керамика». 
Всичко, създадено по време на стажа, ще бъде показано в две изложби - първо на територията на завода, и по-късно пред академичната общност в НБУ.
Проф. Моника Попова за 11-та година води студенти, за да се запознаят с индустриалното производство на керамични изделия за санитарната индустрия. Всяка година между 50 и 100 изделия – мивки, казанчета, тоалетни и бидета се превръщат в произведения на изкуството. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни