Двоен рожден ден отпразнува “Идеал Стандарт – Видима”

Топ новина! Nagradenite-v-20-oto-izdanie-na-konkursa
Наградените в 20-ото издание на конкурса
19 награди бяха раздадени в 20-то издание на конкурса „Баня на годината“

На 25 април на тържествена церемония и препълнена зала с 530 гостиИдеал СтандартВидимаотбеляза 90 години от създаването на компанията и връчи наградите в юбилейния 20-ти конкурсIdeal Standard Баня на годината“.

Празникът на компанията премина като класическо изпълнение поддиригентствотона водещия Орлин Павлов, който задаваше темпото и темите на събитиетоприветствени речи и спомени на ръководителите в компанията, поздравления на официалните гости, връчване на награди на победителите в конкурсаБаня на годината“, оперното сопрано Мария Павлова и балетАрабеск“, до музикалните поздрави на водещия.

 

 

Водещия Орлин Павлов и оперното сопрано Мария Павлова


 

 

Още в самото начало на събитието водещият на церемонията Орлин Павлов припомни, че през 1934 г. предприемчиви ентусиасти решили да основат кооперация за производство на метални изделия в Севлиево. През 1952 г. кооперацията, вече като държавно предприятие, се специализира в производството на санитарна арматура и придобива международно значение.

По-късно, с промените в България, пред държавното предприятие се разкриват нови перспективи и през 1992 г. то създава съвместно предприятие с Американ Стандарт, като това става причина за най-голямата трансформация в историята му - внедрили се най-съвременни и световни стандарти за производство на смесители, построява се нов модерен завод за производство на санитарна керамика, развива се дистрибуцията и търговската дейност, разширява се и географското присъствие.