Илияна Илиева начело в най-голямото състезание по спортно ориентиране

Топ новина! <p>Най-добрата българска състезателка по спортно ориентиране Илияна Илиева - с
Илияна Илиева начело в най-гол

Най-добрата българска състезателка по спортно ориентиране Илияна Илиева - с номер №12 на снимката, е начело в най-мащабната надпревара в този спорт - финландската „Юкола“.

 
Тазгодишното издание на щафетното състезание № 1 в света се проведе в Куопио и събра 16 324 ориентировачи и около 30 хиляди зрители.
В битката за медалите при дамите, т. нар. „Венла“, взеха участие 1232 отбора от 17 държави, съставени от по четири състезателки. 
Илияна, която преди няколко седмици стана шампион на Норвегия на спринт-щафета, бяга на трудния първи пост за втория отбор на норвежкия си клуб „Халден“. След първите 2.1 километра възпитаничката на габровския „Узана“ беше 90-та, но постепенно започна да се придвижва напред и при предаването на 5.1-я километър стигна до 55-то място. Впоследствие съотборничките й Джени Андерсон, Хана Норбрьоден и Вендула Халдин наредиха „Халден“-2 на 40-то място в крайното подреждане. Първият тим на клуба, за който бягаха Елена Роос, Кине Халан Стейвер, Ева Юреникова и Мари Фастинг, се класира на шесто място.
В мъжката „Юкола“ участваха 1628 отбора, съставени от по 7 състезатели или общо 11 396 ориентировачи. От българските представители най-предна позиция извоюва Иван Сираков, който се класира 17-ти с шведския тим на „Стора Туна“. Кирил Николов - Дизела зае 30-то място с втория тим на „Калеван Расти“ (Финландия), за който бяга на последен пост.
Следващото голямо изпитание за Илияна Илиева е световното първенство за мъже и жени, което ще се проведе от 5 до 12 юли в Италия.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Ориентиране

Към началото

Следвай ни