Ясемин и Рая представят България в Австрия

Топ новина! Selektsioner-na-natsionalniya-otbor-po-ski-orientirane-na-B-lgariya-e-Ivan-Belom-zhev---bascha-i-lichen-tren-or-na-Stanimir
Селекционер на националния отбор по ски ориентиране на България е Иван Беломъжев - баща и личен треньор на Станимир
Двете габровки са в Австрия - Ясимин участва в Световното по ски ориентиране за младежи до 20 г., а Рая е в състава на България за Европейското

С вицесветовна титла за България в Рамзау ам Дахщайн (Австрия) вчера започна Световното първенство по ски ориентиране за мъже и жени. В първия ден от шампионата сребро на страната ни донесе най-титулуваният български състезател в този спорт Станимир Беломъжев, който добави още един медал към богатата си колекция. Двукратният световен шампион завърши втори в спринта, на 22 секунди от победителя Юрген Баклид от Норвегия. Трети се класира Никлас Екстром от Финландия от общо 65 стартирали. 
Паралелно с шампионата на планетата за мъже и жени в Австрия се провежда и Световното първенство за младежи до 20 години, както и Европейско за юноши до 17 години. България се представя с 10 състезатели в трите прояви. Сред тях са и две възпитанички на габровския КСО „Узана“. Ясемин Занкова представя страната ни на СП за младежи до 20 години, а Рая Христова е в състава на България за ЕП при 17-годишните. 
„Щастлив съм, че двете ни момичета имат възможността да участват на такъв форум. Те тепърва пробиват и това ще им даде шанс за трупане на ценен опит в сериозна конкуренция. Не трябва да очакваме чудеса от тях, но това може да даде един сериозен импулс за развитието им“, сподели треньорът на габровските ориентировачи Петко Игнатов.
Селекционер на националния отбор по ски ориентиране на България е Иван Беломъжев - баща и личен треньор на Станимир. 
Останалите български състезатели на първенството са: Калина Недялкова, Андрея Дяксова и Антония Григорова при жените, Лазар Миланов и Димитър Димитров при младежите до 20 години, Антон Капсъзов и Светлозар Колев при юношите до 17 години.
В първия ден от първенството Ясемин Занкова завърши 32-ра на СП, а Рая Христова се класира 23-та на Европейското. Шампионатът в Австрия продължава с преследване днес (24 януари), средна дистанция в петък (26 януари) и щафета в събота (27 януари). 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Ориентиране

Към началото

Следвай ни