Весела Лечева се срещна с европейските шампионки по тенис

Водеща! Vesela-Lecheva-se-sreschna-s-evropeiskite-shampionki-
Весела Лечева се срещна с европейските шампионки
Европейската шампионка Михаела Цонева, съотборничките й и треньорите на националния отбор за девойки бяха приети от служебния министър на спорта Весела Лечева при завръщането си в България след спечелената историческа титла от Европейското отборно първенство по тенис за състезателки до 18 години.

 До успеха съставът ни стигна след шест последователни победи - три на квалификационния турнир в Арад, Румъния, и още три на финалите в Гранвил, Франция. Михаела Цонева (ТК „Габрово) допринесе за успеха с четири победи на сингъл и 3 на двойки, в които участва заедно с Денислава Глушкова (ТК "Дема", София). Третата състезателка на тима ни беше Дария Великова (ТК "Изида", Добрич). Треньорът, който изведе България до успеха, е Михаил Атанасов, а кондиционен треньор на тима беше Милен Илиев.


Весела Лечева поздрави младите състезателки за извоюваната първа титла в тази възрастова група, която е и трета за България в исторически план от европейски отборни турнири.
"Поздравявам ви за големия успех, за вашите шест последователни победи, за да стигнете до титлата! Поздравления за треньорите, ръководителите и най-вече за състезателите. Знам колко усилия ви коства всеки ден, но ако продължите в същото темпо и със същия хъс, аз съм сигурна, че ще успеете още повече. Пожелавам на всички да ви гледаме на големите спортни подиуми. Сигурна съм, че всеки един от вас мечтае да участва на US Open и Australian Open и ви го пожелавам от сърце", каза министър Лечева при срещата си с момичетата и треньорския екип.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни