Д-р Ангелов спечели Купата на „Фенербахче“

D-r-angelov-s-kupata-za-p-rvoto-myasto
Д-р Ангелов с купата за първото място
Д-р Ангел Ангелов спечели Купата на „Фенербахче“ по тенис на маса за ветерани над 70 години

.Престижният турнир, организиран от авторитетния едноименен турски клуб се състоя в края на октомври в Истанбул. В него се включиха над 300 участника от 28 отбора. Възрастовите групи започваха от 35 нагоре, а българският национален отбор бе представен от още един габровец – Румен Копчев. Той спечели „малката“ купа – за класиране от 9-то до 16-то място при 55-60-годишните.

маси

Д-р Ангелов, считан за един от най-добрите кардиолози в областта, е известен и с афинитета си към спорта. Поделя страстта си между тенис на корт, бадминтон, алпийските дисциплини в ските. В последните години обаче е концентрирал официалните си изяви в тениса на маса.

През 2022-ра в Бурса стигна до второто място, там турнирът беше отборен. През тази за Купата „Фенербахче“ трябваше да се пребори с 32-ма тенисисти, почти всички бивши национали. Групата на Ангелов бе от 6 състезателя, в нея той с лекота постигна 5 победи. По-оспорвано бе в етапа на елиминациите, но габровецът стигна до финала, където се наложи над представител на домакините.

„Преди години „Фенербахче“ ме поканиха на техен турнир и тогава станах втори. Сега отново ме поканиха и аз, воден от емоциите, реших, след 20 години, да се пусна отново – сподели носителят на Купата от Истанбул. - Вярно, сега участвах при по-възрастните, но станах първи. Поканата дойде чрез „Българска мастер федерация“, чийто председател е Светла Йорданова. И чрез председателя на Тенис федерацията за ветерани Димитър Караиванов, с който миналата година играхме в Бурса.

В Истанбул имаше тенисисти от 28 държави, разделени по възрасти през 5 години. Турнирът бе тридневен, личен. Организацията беше на изключително ниво. Играеше се на 18 маси. Имаше и турнир по двойки, където с един турски представител – Халил се казваше, станахме трети. Можехме и да спечелим първото място. Най-интересното е, че беше сърдечно опериран, но бе в отлична форма. Случайно разбрах. Разговорихме се на руски с един туркменец, той ме попита какво работя и аз отговорих: „Кардиолог съм“. Като разбраха, веднага ме наобиколиха и Халил ми каза: „Аз съм сърдечно опериран“.