Михаела Цонева участник в исторически успех за България!

Топ новина! Natsionalniyat-otbor-na-B-lgariya
Националният отбор на България
Националният отбор на България по тенис за девойки до 18 години, в състава на който е и габровката Михаела Цонева, ще играе финал на Европейското отборно първенство за тази възраст.

След като спечелиха квалификационния турнир в Арад, Румъния и намериха място след осемте най-добри отбора в Европа за тази възраст, девойките ни постигнаха нови две победи на финалите в Гранвил, Франция. На четвъртфиналите съставът ни елиминира Унгария с 2:1, а вчера успя да се наложи със същия резултат и над поставения под №1 в схемата тим на Чехия. В първата среща Михаела Цонева загуби драматично с два тайбрека от Юлие Струплова - 6:7(5), 6:7(5), но Денислава Глушкова надигра с 6:4, 6:3 Кристина Томайкова и изравни - 1:1. В решаващата среща на двойки Цонева и Глушкова победиха с 6:3, 6:1 Смейкалова и Струплова и класираха отбора ни на финал. В спор за титлата днес нашите момичета ще играят срещу Италия или Словакия.
България е в състав Денислава Глушкова (ТК "Дема", гр.София), Михаела Цонева (ТК "Габрово", гр.Габрово) и Дария Великова (ТК "Изида", гр.Добрич). Треньор на България е Михаил Атанасов, а кондиционен треньор е Милен Илиев.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни