Най-яркият малък талант на тенис клуб „Габрово“ - Симона Найденова, намери място сред десетте най-добри състезателки в страната при момичетата до 8 г

Топ новина! <p>Най-яркият малък талант на тенис клуб „Габрово“ - Симона Найденова,
Най-яркият малък талант на тен

Най-яркият малък талант на тенис клуб „Габрово“ - Симона Найденова, намери място сред десетте най-добри състезателки в страната при момичетата до 8 години. Възпитаничката на треньорите Галин Христов и Свилен Мълчанков се представи чудесно в

Най-яркият малък талант на тенис клуб „Габрово“ - Симона Найденова,  намери място сред десетте най-добри състезателки в страната при момичетата до 8 години. Възпитаничката на треньорите Галин Христов и Свилен Мълчанков се представи чудесно в Мастърс турнира на „оранжев корт“ по програмата “Тенис 10s” на Българската федерация по тенис и зае осмото място в крайното подреждане.
В Плевен 16-те най-добре подготвени момиченца в България за тази възраст бяха разделени в четири предварителни групи. С много добра игра Симона извоюва първото място в своята група, с три последователни победи. Малката габровска тенисистка започна с 4:2 над поставената като водачка в групата - Жасмина Киселкова от „Черноморец“ (Бургас), и този успех й вдъхна нужното самочувствие. В следващите два мача от групата Симона беше безапелационна и не даде гейм на съперничките си Виктория Попова от „Локомотив“ (Пловдив) и Емма Фантуси от „Тича“ (Варна). На четвъртфиналите състезателката на ТК „Габрово“ допусна първата си загуба в турнира. Симона беше спряна от представителката на ТК „Царевец“ - Горна Оряховица - Ваня Косева, която впоследствие стигна до третото място. Срещата приключи при резултат 1:4, 2:4. Това изпрати нашето момиче в битката за разпределяне на местата от 5-то до 8-мо. Последва още една много драматична загуба от Христина Николова от Нова Загора. Мачът беше изключително оспорван и приключи с тайбрек 4:5 (5:7). Това пречупи психически малката габровска състезателка. В последвалия двубой за 7-8-мо място тя вече нямаше необходимата мотивация и отстъпи лесно с 1:4 на Йоана Дряновска от „Престиж“ (Велико Търново).
Симона, както и всички останали участнички в „Мастърс“-а, получиха грамоти от Българската федерация по тенис, а за класиралите се между първо и осмо място имаше и предметни награди, връчени от вицепрезидента на БФТ Рангел Марков, Манол Манолов (председател на ТК „Плевен-ПСК“) и Велиан Бакалов - отговорник по програмата „Тенис 10“ за регион Плевен.
„Успехът на Симона е голям и може да се каже, че е исторически за нашия клуб. Осмо място в България си е сериозно постижение, като се има предвид колко много са сериозните тенис школи в страната. Това няма как да не ни прави щастливи. Това е и най-големият ни стимул за работа. Пак ще кажа, че този успех е на всички деца от групата, в която Мони тренира през сезона, както и на всички останали хора в нашия клуб, които по един или друг начин са допринесли за нейното израстване през годината“, сподели треньорът й Галин Христов.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни