Габровският “Бадминтон” с 12 медала

Топ новина! <p>12 отличия извоюваха представителите на габровския клуб по бадминтон във
Габровският “Бадминтон” с 12

12 отличия извоюваха представителите на габровския клуб по бадминтон във втория кръг от Националната индивидуална верига за 2014-та. Надпреварата се проведе в рамките на три дни на седем корта в спортна зала „Орловец“ и събра 154-ма състеза

Домакините от СКГ „Бадминтон“ участваха с 19 състезатели и 9 от тях намериха място сред призьорите. Турнирът се проведе в дисциплините единично (мъже и жени), двойки (мъже и жени) и смесени двойки, а нивата бяха три - според силата на състезателите, плюс ниво за любители и ниво за ветерани.Престижно трето място при смесените двойки от първо ниво извоюваха Момчил Вълов и Ива Колева. Двамата спечелиха предварителната си група с две победи и намериха място във финалната тройка. В нея Момчил и Ива записаха победа над Михаил Михайлов (София)/Христомира Поповска (Г. Оряховица) с 2:0 и загуба с 0:2 от Пламен Михалев (Ст. Загора)/Силвана Генкова (София). 
Получи се въртележка, която изпрати габровския тандем на третото място, а първото заеха загубилите от тях Михайлов и Поповска. Ива се класира на трето място и в надпреварата при женските двойки от второ ниво. Тя участва в нея в дует с Ива Желязкова от Кърджали. Съименничките спечелиха предварителната си група с три победи, а във финалната тройка допуснаха две поражения от двойките Алина Попа (Румъния)/Сибел Таракчиева (Русе) и Кристина Чука/София Оведжан (Румъния).
Силно във второ ниво се представи и Виктория Фтичева. Тя участва в надпреварата на сингъл и грабна сребърно отличие. Призовите места си оспорваха 8 дами, които в първата фаза бяха разпределени в две групи. Виктория записа две победи и една загуба и завърши на второ място в своята група, а това й осигури участие в елиминациите. В битката за място на финала габровското момиче отстрани Цветелина Райкова от „Хоталич 2005“ (Севлиево) с 2:1 - 16:21, 21:17, 21:18, а в мача за златото отстъпи с 0:2 на румънката Алина Попа, от която загуби и в предварителната група.
Виктория зае второ място и в състезанието при женските двойки трето ниво, в която участва заедно с Михаела Стругарова. Тук дуетите бяха пет и играха по системата „всеки срещу всеки“. С две победи и две загуби габровските момичета се класираха втори, след двойката Антония Марчева (Кърджали)/Цветелина Аспарухова (Русе).
Сребърен медал извоюва и Силвия Пенкова от надпреварата при смесените двойки. Състезаващата се треньорка на СКГ „Бадминтон“ участва заедно с Живко Топалов от Ст. Загора. Конкуренцията беше сериозна и призовите места си оспорваха 17 дуета, които в първата фаза оформиха четири предварителни групи. Силвия и партньорът й окупираха първото място в своята, като спечелиха и трите си мача с по 2:0. Интересен факт е, че една от победите на Силвия беше срещу съпруга й Николай Пенков, който пък участва в двойка с Михаела Стругарова. На полуфиналите Пенкова и Топалов надиграха с 2:1 Милена Христова и Христо Христов от Стара Загора, а в мача за златните отличия отстъпиха с 1:2 (21:15, 18:21, 17:21) на Денис Иванов и Тони Караманова от Хасково.
При мъжките двойки от трето ниво СКГ „Бадминтон“ имаше два дуета на почетната стълбичка. Валентин Франсъзов и Димитър Гайдарджиев извоюваха първото място след шест последователни победи - 3 в предварителната група и 3 в елиминациите. В мача за златните отличия Франсъзов и Гайдарджиев надиграха изключително драматично представителите на „Хоталич 2005“ (Севлиево) Велизар Минчев и Тихомир Василев с 2:1. Преди това, на полуфинала, победителите елиминираха друг габровски тандем - Ники Пенков и Йосиф Ронков, който впоследствие се пребори за бронзовите отличия, като спечели мача за третото място срещу Деян Николаев (Козлодуй) и Тихомир Милев (Стара Загора) с 2:0. До елиминационната фаза стигна и още един габровски дует - Калоян Палазов/Любомир Спасов, но той отпадна на четвъртфиналите и заех пето място в крайното подреждане.
Към златото от мъжките двойки Вальо Франсъзов прибави и сребро от състезанието при смесените двойки - ветерани, в което си партнираше с Надя Белева от Севлиево.
Останалите габровски бадминтонисти, бяха Петър Вълов, Илия Минков, Христо Милчев, Петър Андреев, Наталия Иванова, Ива Ковачева, Нено Ковачев и Павел Христов.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни