Читателските навици на тенисистите

Водеща! Bivshiyat-tren-or-na-Rodzh-r-Federer---Pol-anakon,-obyavi-che-shveitsarets-t-vinagi-e-bil-otvoren-za-novi-idei.-Iztochnik--https-//tennis.bg/article/pol-anakon-federer-e-izumitelen-vinagi-e-otvoren-za-novi-idei/24900/-©-Tennis.bg
Бившият треньор на Роджър Федерер - Пол Анакон, обяви че швейцарецът винаги е бил отворен за нови идеи. Източник: https://tennis.bg/article/pol-anakon-federer-e-izumitelen-vinagi-e-otvoren-za-novi-idei/24900/ © Tennis.bg
Сръбският тенисист Янко Типсаревич има татуировки, вдъхновени от Достоевски и Шопенхауер, и твърди, че Ницше е един от писателите, които най-много би искал да срещне на кафе.

 Сръбският тенисист Янко Типсаревич има татуировки, вдъхновени от Достоевски и Шопенхауер, и твърди, че Ницше е един от 3-те души, които най-много би искал да срещне на кафе.

Мартин Еймис, Джеф Дайър, Себастиан Фолкс, Дейвид Фостър Уолас, Софи Кинсела (в ролята на Мадлен Уикъм), Джон льо Каре и Лионел Шрайвър са сред писателите, които са писали за тениса, но усилията им очевидно не са направили впечатление на спортния елит , които са склонни да цитират Дан Браун или Пауло Коелю, когато са попитани да назоват любима книга.

Източник: Pixabay

https://pixabay.com/photos/girl-woman-read-book-sit-nature-3528292/

В тази статия на Gardian тенисистите назовават любимите си книги, получаваме грубо „Не чета“ от Анди Мъри и Анди Родик, растящ рапсодично за Ангелите и демоните на Дан Браун ( защото той е „голям любител на историята“). Роджър Федерер, който сам е вдъхновил някакво вечно писане, твърди, че любимата му книга е „списания и вестници“.

Любовта към литературата все пак съществува

Булгаков, Толкин и Францен са споменати от едни от най-известните тенисисти в света. Рафаел Надал твърди, че „Момчето в раирана пижама“ от Джон Бойн и „Градът на зверовете“ на Исабел Алиенде са любими. Той споделя, че книгите му помагат да развие въображението си и да го приложи в играта. Експертите по тенис залагания предполагат, че това е причината коефициентите му да са 2.00 за победа в престижния шампионат Франция Опън 2021. Той споделя също, че книгите са му помагали да приема по-лесно загубите.

Източник: Pixabay

https://pixabay.com/photos/kindle-ereader-tablet-e-reader-1867751/

Литературните любимци на Уилямс

Венера Уилямс има цяла страница на уебсайта си, посветена на любимите си книги, където тя хвали Дж. К. Роулинг, Питакус Лор ДС Комикс. Серена Уилямс не изброява любимите си книги, но споменава, че поредицата на Fandonhaven на Брандън Мъл е препоръка от нея, така че изглежда, че любовта към научната фантастика и фентъзи е част от семейната традиция.

 

Литературно четене на корта

Уебсайтът на Ана Иванович твърди, че четенето е едно от любимите й хобита, но трябва да сте член на „Клуб Ана“ в сайта й, за да видите 5 й любими книги. Новак Джокович похвали Иво Андрич и Екхарт Толе.

Няколко играчи са истински литературни ценители:

№ 20, германката Андреа Петкович, която радваше спортните журналисти по време на тазгодишното открито първенство на Франция с мислите си за Ницше, Сартр, Камю, Гьоте („най-големият гений с думи“) и, да, Фостър Уолас („Напълно съм изумена от него"). Еквивалентът на Петкович в класацията за мъже е латвийският Ернест Гюлбис, провокативно пеперуда на пресконференции, който е почитател на Харуки Мураками, научна нехудожествена литература, и класически руски автори и техните днешни наследници, особено Виктор Пелевин.

Източник: Pixabay

https://pixabay.com/photos/literature-library-knowledge-3091212/

Сръбският играч Янко Типсаревич е неслучайно попаднал в класацията, неговите умения и списъкът му за четене остават по-впечатляващи от тези на филолог:

1. Генеалогия на морала - Ф. Ницше

2. От другата страна на доброто и злото

3. Идиот

4. Записки от подземието

5. Съвети и сентенции - А. Шопенхауер

Учудихме ли ви? Както виждате тези спортисти, имат време за всичко. Освен със спортните си успехи те блестят и със своя вкус. Надяваме се статията да ви е била интересна.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни