15 деца бяха спечелени за спорта с успешно реализиран проект от ТК “Габрово”

Топ новина! <p>Близо 15 деца бяха спечелени за спорта тенис на корт
15 деца бяха спечелени за спор

Близо 15 деца бяха спечелени за спорта тенис на корт и ще продължат да водят системен тренировъчен процес, благодарение на проведените занимания в т. нар. тенис школа за начинаещи в тенис клуб „Габрово“.

 Обучението беше организирано в периода от 2 юни до 15 юли чрез спечелен от клуба проект по Програма „Спорт за децата в свободното време“ на Министерство на младежта и спорта за 2014 година и в него се включиха 48 малчугани на възраст от 7 до 9 години. Заниманията се провеждаха от понеделник до петък в часовия пояс 8-11 часа на територията на кортовете в спортен комплекс „Христо Ботев” и с децата работиха квалифицираните треньори на ТК „Габрово“. 
„Радващо е, че проектът постигна своята цел и успяхме да приобщим децата към нашия спорт. От малчуганите, които посещаваха заниманията в школата, ще бъдат сформирани две групи от по 7-8 деца всяка, които ще продължат да водят системен тренировъчен процес в клуба. Тоест близо 1/3 от участвалите деца в проекта ще продължат да спортуват“, сподели един от треньорите, които работиха с малките тенисисти - Галин Христов.
Идния уикенд ТК „Габрово“ ще бъде домакин на поредния регионален турнир от веригата „Tennis 10s“ на БФТ на „оранжев корт“. Надпреварата е за деца до 8 години и се провежда на кортове с намалени размери (18 метра дължина), а срещите се играят до победа в два от три тайбрека. Турнирът е в събота (26 юли) и ще започне в 9.00 часа.  

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото