Второ място за Гергана Минчева в регионален тенис турнир

Топ новина! <p>Купа за второ място спечели състезателката на тенис клуб „Габрово“
Второ място за Гергана Минчева

Купа за второ място спечели състезателката на тенис клуб „Габрово“ Гергана Минчева. Възпитаничката на треньорите Свилен Мълчанков и Галин Христов завърши втора във втория турнир за момчета и момичета до 12 години на регион Плевен. Надпревар

 В битката за призовите места участваха шест момичета, които играха по системата „всеки срещу всеки“. Гери постигна три победи и две загуби. 
Тя не започна добре и отстъпи с 2:4, 2:4 на съперничка от тенис академия „Спорт Палас“ (Сливен), но след това се вдигна и записа две последователни победи. Първата беше над представителка на другия габровски клуб - „Българов“ (4:0, 3:5, 4:0), а втората - над представителка на домакините от ТК „Севлиево“ (4:2, 4:2). В четвъртия кръг Гери допусна второто си поражение - от бъдещата победителка в турнира Дияна Гецова от ТК „Царевец“ (Горна Оряховица), с 2:4, 1:4, а в последния си мач надигра с 5:4 (7:4), 4:0 състезателка на дряновския „Кристи“.
Следващият регионален турнир за тази възраст е на 10 май в Горна Оряховица. Първият турнир за сезона, на който ще домакинства ТК „Габрово“, пък е седмица по-късно, на празника на Габрово - 17 май. Това ще бъде надпревара от веригата „Тенис 10s“ на „зелен корт“ за състезатели на възраст 9-10 години.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото