Иво Найденов се класира за финалите на ДП по тенис на закрито при 12 годишните

Ivo-Naidenov
Иво Найденов
Габровският тенис-талант Иво Найденов (ТК Габрово) се класира за финалите на Държавното лично първенство в зала при момчетата до 12 години.

 Това стана факт след чудесното му представяне и извоюваното първо място в квалификацията за Регион Северен, проведена на закритите кортове на ТК „Престиж“ във Велико Търново. В нея взеха участие най-добрите 10 състезатели в тази възраст от централната част на Северна и Северозападна България.
В първата фаза на турнира момчетата бяха разпределени в три групи. Иво попадна в групата с четирима състезатели и записа три победи - над Кристиан Николов (ТК "Приста 2011", гр.Русе, 6:0), Мартин Георгиев (ТК "Приста 2011", гр.Русе, 6:2) и Филип Ненчев (ТК "Враца 2013", гр.Враца, 7:5). На полуфинала възпитаникът на треньора Свилен Мълчанков надигра Преслав Филев от ТК "Плевен 90" с 6:0. Състезателят на ТК "Габрово" не даде гейм и в мача за първото място, в който победи Мартин Косев от ТК „Кристи“ (Дряново) - 6:0.
Победата в квалификацията за Регион Северен осигури на Иво Найденов място след най-добрите тенисисти в България при 12 годишните, които ще си оспорват призовите места на Държавното първенство в зала. Шампионатът ще се проведе от 14-ти до 20-ти март на кортовете на ТК „Авеню“ в Бургас.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни