Децата на ТК „Габрово”спечелиха втори отборен трофей

Топ новина! <p>За втора поредна година децата на тенис клуб „Габрово“ намериха
Децата на ТК „Габрово”спечелих

За втора поредна година децата на тенис клуб „Габрово“ намериха място в призовата тройка на отборното първенство по програмата на БФТ „Тенис 10s” на регион Плевен, включващ клубовете от Северозападна България.

Домакин на шампионата беше търновският клуб „Престиж“, а в надпреварата за призовите места се включиха 10 отбора. Те бяха съставени от четирима състезатели - двама на възраст до 8 години и двама до 10 години, без значение на пола. Отборните срещи бяха във формат два мача поединично на „оранжев корт“ (с размери за деца до 8 години) и два мача по единично на „зелен корт“ (с размери за деца до 10 години). При равенство в резултата на отборния мач (разменени по две победи) се игра мач на двойки, на „зелен корт“. 
ТК „Габрово“ се представи с два отбора и с общо 9 състезатели, подготвени от треньорите Свилен Мълчанков и Галин Христов и пременени в чудесни екипи в розово и синьо, изработени с помощта на фирма „Кастело“. Първият тим, в който бяха миналогодишните медалисти Симона Найденова и Никола Шнайдеров, заедно с Габриела Василева и Никола Сийчанов, зае второ място в предварителната група, с актив от три победи и една загуба. Отборът на ТК „Габрово“ надигра с 4:0 състава на Троян, с 3:2 домакините от ТК „Престиж“ и с 4:0 тима на другия местен тенис клуб - „Българов“. Поражение им нанесе единствено четворката на ТК „Кристи“ (Дряново) и то след равенство - 2:2, при срещите поединично и загуба в мача на двойки. На полуфиналите малките ни тенисисти играха срещу бъдещите победители в турнира от ТК „Плевен 90“ и отстъпиха с 0:4. Така след второто място през 2013-та, през тази година децата ТК „Габрово“ отново намериха място в призовата тройка, като взеха трофея за третото място и бронзовите отличия. 
Вторият състав на клуба игра в другата предварителна група и на него не му достигна съвсем малко, за да прескочи във втората фаза. В този отбор бяха включени Анелия Колева, Михаела Цонева, Александър Кунев, София Генева и Даниел Киров. Възпитаниците на Галин Христов и Свилен Мълчанков записаха победи с по 3:1 над ТК „Плевен-ПСК“ и ТК „Кристи“-2, и загуби с 0:4 от ТК „Плевен 90“ и с 1:3 от отбора на Троян, като последната коства на тима второто място в групата и участието на полуфиналите. 
„От името на треньорите искам да благодаря на децата за чудесното им представяне и да поздравя родителите им. Мога да кажа, че те дори надхвърлиха нашите очаквания и ни изненадаха по много приятен начин, особено тези от тях, които имаха по-малко опит. Радващо е, че ТК „Габрово“ за втори пореден път намери място в призовата тройка на регионалното отборно първенство. 
Шест от децата ще останат в тима и за следващата година, от възрастта излизат само трима, и това ни дава оптимизъм за още по-добро представяне при следващото ни участие в първенството“, коментира треньорът Галин Христов.   
В края на този месец, на 26 юли, ТК „Габрово“ ще бъде домакин на турнир на „оранжев корт“ от Националната програма на БФТ „Тенис 10s” за деца до 8 години. Надпреварата ще се проведе на кортовете в спортен комплекс „Христо Ботев“.  

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни