Михаела Цонева с нова двойна победа в турнир от веригата Тенис Европа

Mihaеla-Tsonеva-s-nova-dvoona-pobеda-v-turnir-ot-vеrigata-Tеnis-Evropa
Mihaela-Dema.jpg
Блестяща Михаела Цонева постигна втора поредна двойна победа на турнир от Тенис Европа за юноши и девойки до 16 години.

Броени дни след триумфа в Сливен, състезаващата се за дряновския ТК „Кристи“ габровска тенисистка спечели и надпреварата от втора категория на Тенис Европа, проведена на кортовете на тенис клуб „Дема“ в София.

Както и преди седмица, Михаела грабна титлите и на сингъл, и на двойки. 44 състезателки от Русия, Сърбия, Молдова, Румъния, Италия, Македония, Израел и България си оспорваха първото място в индивидуалната надпревара. Лидерката в националната ни ранглиста при девойките до 16 години беше поставена под №2 в основната схема и постигна пет последователни победи. На старта надигра Наталия Николич от Сърбия с 6:2, 6:3, след което отстрани Оана Бианка Маринуску (Румъния) с 6:2, 6:2. На четвъртфинала Михаела демонстрира характер и обърна седмата в схемата Аня Петкович (Сърбия), след като загуби първия сет с 5:7, но спечели следващите два с 6:3, 6:2 , а в спора за място на финала записа нова двусетова победа - 6:4, 6:2 срещу Юлия Герман (Молдова). В мача за титлата възпитаничката на треньора Ивайло Илиев отново се оказа в ролята на догонваща, след като отстъпи с 3:6 на Мара Гае (Румъния) в първия сет, но със стабилна игра в следващите две части и 6:3, 6:2, си осигури шампионския трофей. При двойките Михаела стигна до първото място в тандем с Мария Танева (ТК Августа Траяна, Стара Загора).

Двете момичета напълно оправдаха позицията си на лидерки в схемата и постигнаха три победи. На финала Михаела и Мария се наложиха над румънките Мария Клиботару и Мара Гае с 5:7, 6:3, 10:6.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни